5 januari 2017 | ALLMÄNT

Åkulla firar World Snow Day

World Snow Day firas varje år världen över med syftet att främja allt vad snölek heter. Förhoppningen är att skapa varaktigt intresse för barn och ungdomar. I år står Åkulla bokskogar som värd för snöfesten i Halland. 

Årets evenemang går av stapeln söndagen den 15 januari. I vackra Åkulla bokskogar i Varbergs kommun invigs dagen till ära en snölekplats med hopp, slalom och pucklar, konstruerad av Åkulla Skidallians. Här får barnen möjlighet att testa sina skills. Det kommer finnas teknikträning med skidtränare som ger tips till stora och små. Strax jämte ligger pulkabacken för den som vill åka utför i stället. Invigningen sker med pompa och ståt klockan 12.00 och det är Åkulla Skidallians som klipper snöret. 

Hallands första snöskulptur

Tre timmar senare, klockan 15.00 tar kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock (C) till orda. Då avtäcks Hallands första snöskulptur, designad av internationellt kände konstnären Jens Thoms Ivarsson. Han har de senaste åren arbetat som konstnärlig ledare och designer på Ishotellet i Jukkasjärvi. Att hitta former som passar den halländska vintern är en förutsättning.

- Skissen har jag skapat utifrån Åkullas identitet men också med tanke på målgruppen, vilka som kommer att titta på skulpturen, och syftet. Jag har också blivit inspirerad av eldsjälarna som lägger enormt mycket jobb på anläggningen, säger Jens Thoms Ivarsson som kommer att vara på plats vid invigningen.

Kul för hela familjen

Klockan 11-16 pågår World Snow Day i Åkulla och det kommer bli en härlig dag för hela familjen. Det bjuds också på gratis turer med häst och vagn för alla barn. Gott att sedan värma sig med glögg och varmkorv vid brasan. Åkulla Café och Restaurang håller öppet fram till 17.00. Missa inte årets snöfest i Åkulla bokskogar! Varmt välkomna!

Program

Kl 11–16. Öppet i skidspår, pulkabacke och nya snölekplatsen! Skidor finns att låna. Värmande dryck och varmkorv. Visning av konstsnömaskinerna.

Kl 12. Svenska Skidförbundet och Skidalliansen inviger årets snölekplats med nytt teknikområde. Testa själv och få tips av skidtränare för bättre och roligare skidåkning.

Kl 15.  Kultur- och fritidsnämndens ordf. Christofer Bergenblock (C) inviger Hallands första snöskulptur – en spektakulär installation. Träffa konstnären Jens Thoms Ivarsson, tidigare konstnärlig ledare på Icehotel i Jukkasjärvi.

Hitta hit! Från E6 kör väg 153 eller 154 mot Ullared. Åkulla bokskogar ligger vid Yasjön, nära Rolfstorp.

Ett sammarbete mellan Åkulla skidallians, Varbergs kommun och Varbergs Fastighets AB, som ett led i det arbete vi påbörjat med utvecklingen av Åkulla som destination. Pressmeddelande 20161026

Nyheter

Mer plats för lek och motion
26 feb 2018
Nu blir det synligt att arbetet med den nya bad- och simanläggningen är igång. Förberedande arbete bakom nuvarande Håstens simhall påbörjas under vecka 9.
Till sist föll den!
14 feb 2018
Först kom en kraftig smäll. Som följdes av fem minuters spänd väntan... Sen föll den med dunder och brak.
Ny tid för silo-fällning
13 feb 2018
Nej, du såg inte fel i morse: den tredelade silon i hamnen är fortfarande kvar! Dåligt väder och krångel med byggströmmen gjorde att arbetet försenades.