7 april 2017 | ALLMÄNT

Måndagen den 10 april skyltar vi om

När tiderna i p-husen justerades i december 2016 ville man få bättre beläggning samt att skapa en förflyttning av beläggningen mellan p-husen. Detta har fått lite olika utfall, Lorensberg har fått ett uppsving, fler hittar ner till plan -1. Mindre bra blev det i Kanngjutaren, som fått en sämre beläggning och i Briggen upplever pendlarna att parkeringsmöjligheterna försämrats för dem. 

– Efter att lyssnat till synpunkter och tittat på resultatet av vår egen kartläggning kommer vi under nästa vecka skylta om i p-hus Briggen och Kanngjutaren. Sen står Varberg inför en stor förändring med ny stadsdel och tunnelbygge. Hur dessa byggprojekt påverkar parkeringssituationen i centrum vet vi inte i dagsläget. Men det kan innebära att vi i framtiden behöver justera tiderna i p-husen igen för att möta nya behov, säger Martin Rylander, VD på VFAB

Tack för era synpunkter

Tidsjustering gör vi med tanke på de synpunkter vi fått in sedan december 2016. Har du något mer du vill framföra, kanske förslag på förbättringar, kritik eller vill visa din uppskattning, kontakta oss på: vfab@varberg.se eller 0340-50 60 70.

Nya p-tider Briggen

Möjligheten för er dagspendlare förbättras. På plan 4 samt gatuparkeringen utanför p-huset försvinner tidsbegränsningen mellan 06-23, vilket innebär att du kan parkera där 17 timmar. Övrigt i p-huset (plan 1-3) gäller 10 timmar med p-skiva.

Obs att det på plan 4 och gatuplatserna utanför p-huset är p-förbud mellan 23-06. Detta för att platserna ska vara lediga på nytt, varje morgon klockan 06:00 när det är dags att ta tåget till jobbet. Var uppmärksam så att du inte råkar parkera fel!

Nya p-tider Kanngjutaren

Tiderna förbättras till 10 timmar med p-skiva mellan 06-23.

Nyheter

Mer plats för lek och motion
26 feb 2018
Nu blir det synligt att arbetet med den nya bad- och simanläggningen är igång. Förberedande arbete bakom nuvarande Håstens simhall påbörjas under vecka 9.
Till sist föll den!
14 feb 2018
Först kom en kraftig smäll. Som följdes av fem minuters spänd väntan... Sen föll den med dunder och brak.
Ny tid för silo-fällning
13 feb 2018
Nej, du såg inte fel i morse: den tredelade silon i hamnen är fortfarande kvar! Dåligt väder och krångel med byggströmmen gjorde att arbetet försenades.