21 september 2016 | BYGGPROJEKT

Byggstart för ny förskola

På eftermiddagen den 21 september tog barn, pedagoger och politiker ett gemensamt första spadtag för den nya förskolan på Träslövsvägen i centrala Varberg. Efteråt firades byggstarten med saft och kanelbullar.

Strax innan klockan 14:00 strömmade det in barn på Bolmens gård för att delta vid spadtagsceremonin och fira byggstarten tillsammans med pedagoger politiker och representanter från byggprojektgruppen. Med var även elever från Almers skola, som genom medborgardialogen Arkitekter i skolan är delaktiga i förskolans utemiljö.

Kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim (M) och Micael Åkesson (M) ordförande i barn- och utbildningsnämnden, talade under ceremonin och förklarade bland annat i vilka faser de är med när det är dags att bygga nytt i Varberg.


Nyfikna sjätteklassare lyssnar till Gösta Bergenheim (M) och Micael Åkesson (M)

Inflyttning om ett år

Den nya förskolan med åtta avdelningar byggs i anslutning till befintliga Bolmens förskola på Träslövsvägen. Byggnaderna ska förbindas och får ett nytt gemensamt tillagninsgkök och ny utemiljö. Om ett år, hösten 2017, beräknas förskolan stå klar och barn från Bokens, Österängens och Bolmens förskolor flyttar in i de totalt tio nya avdelningarna. Redan nu samverkar personalen från de tre förskolorna för att lära känna varandra och hitta gemensamma arbetssätt och perspektiv i det pedagogiska arbetet.

– En ny förskola innebär många nya förutsättningar och utmaningar. Det ska bli väldigt spännande, säger Lisa Yngvesson förskolechef för Österängens och Bolmens förskola.


Thindra Strand och Troy Briggs, som ska gå på den nya förskolan gjorde sittyttersta för att sätta fart på bygget!

Bygger på uppdrag av Varbergs kommun

Varbergs Fastighets AB ska på uppdrag av Varbergs kommun bygga den nya förskolan, som är den tredje i samma utförande. Trönningebjärsvägens förskola är redan i bruk och Vidhöge förskola håller på att byggas.

Projektledare: Stefan Berntsson, Varbergs Fastighets AB.
Byggentreprenör: NCC

Läs även: Medborgardialog - Arkitekter i skolan

Nyheter

Till sist föll den!
14 feb 2018
Först kom en kraftig smäll. Som följdes av fem minuters spänd väntan... Sen föll den med dunder och brak.
Ny tid för silo-fällning
13 feb 2018
Nej, du såg inte fel i morse: den tredelade silon i hamnen är fortfarande kvar! Dåligt väder och krångel med byggströmmen gjorde att arbetet försenades.
Riv-start för Västerport
11 feb 2018
På måndag den 12 februari är det dags för rivning av den tredelade silon i hamnen. Ett arbete som sker med en teknik som liknar trädfällning.