21 september 2016 | BYGGPROJEKT

Byggstart för ny förskola

På eftermiddagen den 21 september tog barn, pedagoger och politiker ett gemensamt första spadtag för den nya förskolan på Träslövsvägen i centrala Varberg. Efteråt firades byggstarten med saft och kanelbullar.

Strax innan klockan 14:00 strömmade det in barn på Bolmens gård för att delta vid spadtagsceremonin och fira byggstarten tillsammans med pedagoger politiker och representanter från byggprojektgruppen. Med var även elever från Almers skola, som genom medborgardialogen Arkitekter i skolan är delaktiga i förskolans utemiljö.

Kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim (M) och Micael Åkesson (M) ordförande i barn- och utbildningsnämnden, talade under ceremonin och förklarade bland annat i vilka faser de är med när det är dags att bygga nytt i Varberg.


Nyfikna sjätteklassare lyssnar till Gösta Bergenheim (M) och Micael Åkesson (M)

Inflyttning om ett år

Den nya förskolan med åtta avdelningar byggs i anslutning till befintliga Bolmens förskola på Träslövsvägen. Byggnaderna ska förbindas och får ett nytt gemensamt tillagninsgkök och ny utemiljö. Om ett år, hösten 2017, beräknas förskolan stå klar och barn från Bokens, Österängens och Bolmens förskolor flyttar in i de totalt tio nya avdelningarna. Redan nu samverkar personalen från de tre förskolorna för att lära känna varandra och hitta gemensamma arbetssätt och perspektiv i det pedagogiska arbetet.

– En ny förskola innebär många nya förutsättningar och utmaningar. Det ska bli väldigt spännande, säger Lisa Yngvesson förskolechef för Österängens och Bolmens förskola.


Thindra Strand och Troy Briggs, som ska gå på den nya förskolan gjorde sittyttersta för att sätta fart på bygget!

Bygger på uppdrag av Varbergs kommun

Varbergs Fastighets AB ska på uppdrag av Varbergs kommun bygga den nya förskolan, som är den tredje i samma utförande. Trönningebjärsvägens förskola är redan i bruk och Vidhöge förskola håller på att byggas.

Projektledare: Stefan Berntsson, Varbergs Fastighets AB.
Byggentreprenör: NCC

Läs även: Medborgardialog - Arkitekter i skolan

Nyheter

Vi söker två sommarvärdar
28 apr 2017
Ni ska under sommarmånaderna finnas i våra fyra parkeringshus. Arbetet är varierande, främst handlar det om att vara trevlig, behjälplig och underlätta för besökaren – ett riktigt härligt sommarjobb helt enkelt!
Måndagen den 10 april skyltar vi om
7 apr 2017
Är du en av dem som upplevde att parkeringsmöjligheterna försämrades i december 2016 när p-tiderna justerades? Läs då vidare, det är nya p-tider på gång!
Administrativ utvecklare
28 feb 2017
Vi söker dig som tycker om att ha kundkontakt, har stort intresse för utvecklingsarbete och har förmåga att se helheten i en uppgift.