21 november 2016 | BYGGPROJEKT

Många nyfikna besökte skolbygget i Trönninge

Redan kvart i tolv i går förmiddags ringlade besökarna längs med cykelbanan på Lindbergsvägen och in mot byggarbetsplatsen i Trönninge. Över 1 000 nyfikna kom för att få en första titt på skolan och idrottshallarna.

Under de tre timmarna som byggarbetsplatsen höll öppet sken solen och stämningen var förväntansfull, inte bara från nyfikna barn, som till hösten ska börja i den nya skolan. En och annan senior dök också upp för att ta chansen att se bygget från insidan då de dagliga promenaderna går förbi byggarbetsplatsen. Ett glatt gäng killar som börjar trean till hösten gav det gemensamma betyget ”Fett nice skola!" efter att de gått rundvandringen inne i skolbyggnaden.

Presentation av helheten

Besökaren kom in genom den stora friidrottshallen, där idrottscentrum presenterades i sin helhet av kultur- och fritid. Leddes vidare in i idrottshallen, här kunde den som ville snacka med skolans framtida rektorer, fråga kockarna om skolmaten och prata med hamn- och gata om säkra cykelbanor bland annat.

Rundvandring i skolan och korv i solen

Den aktivitet som drog flest besökare var visningen av skolan. Medarbetare från Varbergs Fastighets AB och ByggDialog skötte visningarna och han med att visa skolan för 1 014 personer! Skolvisningen avslutades precis där, för dagen, en stor kolgrill stod placerad. Grillad korv och värmande äppelmust i solen - så avslutas bra söndag.

Tack alla besökare!

 
Fakta: Varbergs Fastighets AB bygger på uppdrag av Varbergs kommun den nya skolan och idrottscentrum i Trönninge. Skolbyggnaden har idag tätt hus och stora delar av fasaden är klar. Invändiga arbeten med ytskikt och installationer pågår. Slutbesiktning är planerad till maj 2017. Vad det gäller Idrottscentrumet pågår stomme-, fasadarbeten och installationer. Slutbesiktning planerad till juni 2017.

Nyheter

Ny bad- och simanläggning
14 nov 2017
VFAB har fått i uppdrag att bygga den nya bad- och simanläggningen. Projekteringen påbörjas nu och byggnationen startar under hösten 2018.
Underhållsarbeten i Briggen
1 nov 2017
Den 6 november påbörjar vi underhållsarbeten i Briggen. Delar av parkeringen stängs av och tiderna justeras tillfälligt under cirka fem veckor.
VFAB flyttar till Tullhuset
31 juli 2017
Ny besöksadress från och med den 7 augusti: Otto Torells gata 3.