28 oktober 2016 | BYGGPROJEKT

Snickarglädje i Veddige

Trots att den nya förskolan i Veddige ännu inte är klar, var det full aktivitet där under torsdagen. Närmare 50 barn var inbjudna till Barnens Byggskola för två timmar kreativitet och snickarglädje!

Det var förväntansfulla elever som stod vid grinden in till byggarbetsplatsen och ingen såg ut att bli besviken när de hamnade framför ett bord uppdukat med verktyg och byggmaterial. Att bygga fågelholkar och bilar stod på schemat och fyra snickare från NCC fanns på plats med goda råd.

Kreativa och lösningsorienterade barn

Snickarglädjen bland eleverna i årskurs 3 och 5-åringarna från förskolan, hade inga gränser. Bilarna smyckades med hörselplugg och diverse spillvirke, de testkördes på gården utanför och fick rulla in för justering och service.
Och samarbete på hög nivå visades upp när fågelholkarna skulle byggas i grupp. Hur löser man att det bara är ett borrmoment, men man är tre som vill borra? Man tänker om, ny design, hål för tre sittpinnar på fågelholken blev lösningen. Helt enligt visionen - Varberg västkustens kreativa mittpunkt.

Stefan Berntsson, byggprojektledare på VFAB berättar
– När vår entreprenör NCC föreslog att vi skulle arrangera Barnens Byggskola i Veddige sa vi självklart ja. Det är kul att erbjuda barn i området en aktivitet i anslutning till byggprojektet. Vi hoppas inspirera till att arbeta med yrket. Vem vet, kanske är det dessa barn som tar vid vårt arbete med att bygga och utveckla Varbergs kommun om 20 år.

Vi på VFAB och NCC tackar er, Vidhöge skola och –förskola, för att vi fick vara tillsammans med era elever under dessa timmar!

Varbergs Fastighets AB utför, på uppdrag av Varbergs kommun, två byggprojekt i Veddige. Dels lokaloptimering av Vidhöge skola samt att en helt ny förskola med sex avdelningar byggs. Förskolan ska vara klar våren/sommaren 2017.

Nyheter

Till sist föll den!
14 feb 2018
Först kom en kraftig smäll. Som följdes av fem minuters spänd väntan... Sen föll den med dunder och brak.
Ny tid för silo-fällning
13 feb 2018
Nej, du såg inte fel i morse: den tredelade silon i hamnen är fortfarande kvar! Dåligt väder och krångel med byggströmmen gjorde att arbetet försenades.
Riv-start för Västerport
11 feb 2018
På måndag den 12 februari är det dags för rivning av den tredelade silon i hamnen. Ett arbete som sker med en teknik som liknar trädfällning.