27 augusti 2019 | ALLMÄNT

Lyckad invigning av Räddningsstation

Strålande väder och fler hundra nyfikna besökare när Räddningsstationen i Tvååker invigdes i lördags. Brandbilarna stod stolt uppradade utanför ”Sveriges modernaste räddningsstation” sa Jan Sjöstedt i sitt invigningstal.

Jan, som är förbundsdirektör Räddningstjänst Väst, passade även på att tipsa om brandmansyrket ”Vi vill ha mångfald i kåren. För att kunna ge er den bästa servicen behöver vi spegla samhället.” Trotts att både Jan, Ann-Charlotte Stenkil och Rebecka Kristensson höll fina tal var det Flammy, Räddningstjänstens egen maskot, som fick äran att klippa bandet.

Den nya Räddningsstationen i Tvååker har ett strategiskt läge i anslutning till E6, vilket Ann-Charlott Stenkil, kommunalråd i Varbergs kommun, framhöll i sitt tal. Lokalerna är moderna och anpassade för framtiden med omklädning för både kvinnor och män som exempel.

Den nya räddningsstationen. utanför står brandbilar och en grupp nyfikna besökare.

Varbergs Fastighets AB byggde räddningsstationen i Tvååker på uppdrag av Varbergs kommun. Vi önskar nu att verksamheten, Räddningstjänst Väst, ska trivas gott i sina nya lokaler.

Invigningstalare: Ann-Charlotte Stenkil, kommunalråd Varbergs kommun, Jan Sjöstedt, förbundsdirektör Räddningstjänst Väst samt Rebecka Kristensson, ordförande direktionen Räddningstjänst Väst.