2 september 2019 | BYGGPROJEKT

Invigning av Subbe fyr

Det var mycket på gång på Arena Varberg sista fredagen i augusti. Hösten kickades igång med festival i parken och invigning av den nya konferensdelen – Subbe fyr.

Den nya konferensdelen välkomnar med en ljus och härlig lounge direkt ovanför trappan. Dova blå toner och ljusa träslag och en fantastisk utsikt. Jochum Bernéus, Arena Varbergs VD, pekar ut över takåsarna och menar att havet syns mellan husen.

Konferensrum i blågrå toner. Ett vitt mötesbord med grå stolar.
Blågrå toner och ljust trä sätter stilen i nya konferenssalen Subbe fyr.

Den nya konferensdelen, som kommer gå under namnet Subbe fyr, har plats för ca 130 personer och är ett välkommet tillskott. – Vi kan ta emot stora sällskap genom Nöjeshallen och Sparbankshallen. Nästa storlek har varit betydligt mindre rum. Vi har helt saknat möjligheten för medelstora konferenser. Subbe Fyr fyller detta glapp, berättar Jochum Bernéus i sitt invigningstal.

Det största konferensrummet som rymmer ca 130 personer kan delas av till två rum. Det finns även ett mycket trevligt hörnrum, med plats för 12 personer. Tillbyggnaden har kostat totalt 12,5 miljoner.

Via projektor visar en medarbetare den nya tekniken för en sittande publik. Tre ryggtavlor i förgrunden.
Senaste tekniken visas upp under invigningen.

Lokalen har den senaste konferenstekniken och det största rummet vetter ut mot Nöjesparken, som inför sommaren stod klar efter en renovering även den.

Samtidigt som tekniken presenteras för gästerna hörs sorl från parken som börjar fyllas med festivalbesökare som under kvällen ska dansa till tonerna av Molly Sandén, Sandro Cavazza och Tove Styrke.

Festivalbesökare börjar fylla den grönskande parken. I entrén står ett graffittimålat plank med budskapet 'fall season'
De första besökarna är redan på plats inför kvällens konsert. 

Som fastighetsägare önskar vi Arena Varberg lycka till och hoppas att de och gästerna ska trivas i de nya lokalerna.