18 november 2019 | BYGGPROJEKT

Invigning och match på Sjöaremossen

Vid friluftsområdet Sjöaremossens isbana utanför Veddige har Varbergs fastighets AB på uppdrag av Varbergs kommun byggt en ny omklädningsbyggnad. De nya lokalerna rymmer omklädningsrum, domarrum, kiosk, värmestuga och ett utrymme för slipning av skridskor. Söndagen den 17/11 invigdes de nya lokalerna samtidigt som säsongens första match spelades.

Lena Språng, ordförande kultur- och fritidsnämnden, höll ett invigningstal. - Både Sunvära och Frillesås har en stor ungdomsverksamhet, detta är roligt och viktigt att uppmärksamma. – Jag vill rikta ett stort tack till de många eldsjälar som finns inom föreningarna, som driver frågor och som utvecklar föreningslivet, utan er hade detta inte blivit verklighet, säger Lena i sitt invigningstal, tog på sig Sunväras klubbtröja och förklarade byggnaden invigd.

Lena Språng, ordförande i kultur- och fritidsnämnden invigningstalar framför omklädningsbyggnaden iförd Sunväras matchtröja.

Lokalerna stod klara lagom till att årets bandy-säsong startade och under söndagen hade Sunvära SK:s damlag hemmapremiär och vann med 10-1 mot Västerstrands AIK. Det var också på dagen exakt 40 år sedan den första matchen spelades på Sjöar´n. Dryga hundratalet besökare trotsade det grå novembervädret, visade sitt stöd för hemmalaget och bidrog till den goda stämningen. Det bjöds på korv med bröd, kaffe och dryck. I pausen var det många som tittade närmare på lokalerna samt passade på att värma sig i den nya värmestugan.

Den blanka isbanan i förgrunden. Publik runt isbanan och i bakgrunden den nya omklädningsbyggnaden.

Sunvära och Frillesås bandyföreningar har sin hemvist på isbanan och båda föreningarna har lag som spelar högt upp i divisionerna. De visade stolt upp den nya moderna omklädningsbyggnaden som ska möta föreningarnas tränings- och tävlingsbehov både nu och i framtiden. Sjöaremossens isbana är även öppen för allmänheten när den inte används av föreningarna. De nya lokalerna är rymliga, ljusa, lättstädade och tillgänglighetsanpassade.

Vitmålat omklädningsrum med grått kaklat golv. Upphängningskrokar, spegel, svarta bänkar och en grön dörr som leder in till omklädningsrummet.
Vitmålat omklädningsrum med grått kaklat golv. Upphängningskrokar, svarta bänkar och en blick in i duschutrymmet.

TAGGAR: