18 juni 2020 | BYGGPROJEKT

Mestadels invändigt arbete i Stadshus A

Vid Stadshus A sker den mesta aktiviteten inomhus just nu. Golvläggning, ventilation och måleriarbeten pågår för fullt parallellt med varandra.

Lugna naturtoner

Interiören är viktig och nu pågår den sista planeringen av möbleringen. De stora fönstren i pelargången ger ett skönt ljusinsläpp och färgerna som valts till de nya mötesrummen går i lugna naturfärger. 

Ett rum med väggar i gröna toner, genom stora glaspartier ser man ut i korridoren som är ljus. Installationer pågår, inga möbler finns ännu.

- Det är mycket gröna toner som tillsammans med vitt ger ett väldigt fräscht och skönt intryck säger Johan Leek, projektledare VFAB. Som en accent sätter vi svarta listpartier. Det kommer också att bli en konstetablering som ska pryda en av väggarna, bland annat en tavla med tillhörande belysning.

Golvläggningen pågår och man lägger textilmatta som är både slitstark och har en ljuddämpande effekt. Stengolvet som låg i entrén från Östra långgatan har man sparat och återanvänder den nu i den nya entrén.

Taket klart och ansiktslyft för innergården

Utvändigt är taket nu helt klart och kvar är utvändiga detaljer på fasaden som nya markiser och fasadbelysning.

Vy från gatan mot byggarbetsplatsen som ramas in av byggstaket. Till vänster ett konformat grönskande träd.

På innergården kommer markentreprenören anlägga en plantering och cykelförrådet ska få ett nytt tak.

 – Här har vi under byggtiden haft uppställda containrar men när det är borta och de nya planteringarna är klara kommer det att bli fint, säger Johan.

TAGGAR: