11 juni 2019 | BYGGPROJEKT

Räddningsstationen i Tvååker klar

I helgen gick det sista flyttlasset till den nya räddningsstationen i Tvååker, som från och med nu är i tjänst. VFAB har på uppdrag av Varbergs kommun byggt den nya stationen, ett arbete som har tagit ganska exakt ett år.

 - Entreprenaden påbörjades sommaren 2018 och slutbesiktigades 17 maj 2019. Vi hoppas att de ska trivas i den nya stationen och önskar dem lycka till i det viktiga arbete de utför, säger Linda Högenberg (projektledare, Ramböll) och Helen Treslow (senior projektledare, VFAB).

Den nya räddningsstationen är nu, förutom ett bättre läge i anslutning till E6, bättre anpassad för verksamheten vilket är ett jättelyft för personalen och arbetet i Tvååker.
Sedan slutbesiktningen i maj har kontor och annat administrativt flyttats och i helgen var det dags för den operativa delen.Två brandbilar står i uppställda i ett garage. Portarna är öppna.

- Från och med i lördags så utgår vi från den nya stationen när det går larm berättar Hans Andersson, platsansvarig på stationen i Tvååker. I sommar kommer vi ägna oss åt att komma i ordning i våra nya lokaler. Men gör redan nu en stjärna i kalendern lördagen den 24 augusti, för då bjuder vi allmänheten till öppet hus, tipsar Hans avslutningsvis.

Öppet hus 24 augusti

Besök den nya räddningsstationen i Tvååker i den 24 augusti klockan 10.00-13.00. Då har du möjlighet kika in i den nya stationen, att lära dig om brandskydd, titta på brandbilar, fika och gå tipspromenad. Ett mer detaljerat program hittar du när det närmar sig på Räddningstjänsten Väst facebook-sida