Ett axplock från våren 2021

Snart står sommaren för dörren. I Nöjesparken, Societsparken och Åkullas bokskogar exploderar naturen och vi njuter av dess prakt. Men innan vi rundar av för sommarsemester vill vi dela med oss. Här följer ett axplock av vad som hänt hos oss under våren 2021. Vill du läsa mer om våra pågående eller genomförda byggprojekt? Besök vår hemsida.

Varbergs Fastighets AB

Midsommargården från start till mål

I april flyttade de första boende in på Midsommargården. En solig eftermiddag strax efter påsk passade vi på att intervjua Helen Treslow, en av VFABs mest erfarna projektledare. Här berättar hon om resan i arbetet med att bygga Midsommargården. Hur blev resultatet och hur var det att projektleda ett av Varbergs kommuns största byggprojekt?

Läs mer och se filmen från Midsommargården

Badet på Pingvinen fylls på med vatten

Första veckan i april började badet på Pingvinen fyllas på med vatten - en stor milstolpe. Det betyder att vi går mot slutet av projektet. Sedan dess har 3.5 miljoner liter vatten sakta fyllts på i bassängerna. Nu ska reningssystemet injusteras och rätt temperatur ställas in. I september ska det vara badklart och vi inser att det inte är så fasligt långt kvar. Härligt!

Läs mer och se filmen från vattenpåfyllningen på Pingvinen

Mötesplats Tvååker tar form

Den här veckan startar etableringen inför ombyggnation av Kyrkskolan i Tvååker. Lokalerna som ska nyttjas som ungdomsgård, för seniorverksamhet och för fritidsaktiviteter riktade till personer med funktionsnedsättningar, ska fungera som en knutpunkt. Mötesplatsen ska kallas ”Mötesplats Tvååker” och beräknas vara klar för invigning hösten 2021.

Läs mer om Mötesplats Tvååker

Fastighetsutveckling - från idé till verklighet

Ibland har våra hyresgäster önskemål, att genom ombyggnation utveckla sin verksamhet. De frågorna hamnar hos våra fastighetsutvecklare. Idag är Varbergs Stadshotell & Asia Spa en av Sveriges främsta konferens- och rekreationsanläggningar. Här har vi en engagerad och framgångsrik hyresgäst som är mycket duktig på konceptutveckling. I början av 2020 presenterades ett förslag på ombyggnation i husets två övre plan och ett spännande projekt tog sin början. Vår fastighetsutvecklare Cuneyt Alkan förklarar och beskriver processen.

Läs mer om fastighetsutvecklingsprocessen

Spaden i marken - bygget är igång i Falkenbäck

I mars sattes spaden äntligen i marken i kvarteret Falkenbäck. Bygget av 87 lägenheter och ett parkeringsgarage är nu igång. Innan bygget kan starta på höjden behöver det grävas nedåt, för att anlägga ett garage i två våningar under mark. Markarbetet har hittills bjudit på ordentligt höga ljudnivåer i form av buller och vibrationer. Men i slutet av maj ser entreprenören att dessa arbeten ska vara klara.Totalt blir det cirka 190 parkeringsplatser i garaget, drygt 120 av dem blir allmänna parkeringsplatser som kommer att drivas av oss på VFAB, på samma sätt som våra övriga parkeringshus.

Läs mer om markarbetena i kvarteret Falkenbäck

Etapp 3 avklarad på Räddningsstationen

Arbetet med om- och tillbyggnationen på Räddningsstationen i Varberg har vind i seglen. Alldeles nyligen färdigställdes etapp 3 av 5. Kan vi fortsätta i samma takt kommer projektet bli färdigställt före utsatt tid. Projektledare Filip Sundvisson beskriver här status och berättar hur det är att driva ett byggprojekt i ett hus där verksamhet är igång dygnets alla timmar. 

Läs mer om status på Räddningsstationen

Inga besök men vi svarar gärna på frågor

Vanligtvis tycker vi om att få besök. Men på grund av rådande omständigheter och nya råd från Folkhälsomyndigheten tar vi inte emot besök i Tullhuset just nu. Många av våra medarbetare arbetar på distans och nås via telefon och e-post.

Vår växels öppettider är: 
 
Mån-tors 8-16
Fre 8-15
Lunchstängt 12-13
 

Våra kontaktuppgifter