Parkeringshuset Trädgården, en stor grön byggnad mot en blå himmel.

Parkeringsinformation

Hur fungerar parkering i Varberg? I Varberg finns ett parkeringsledningssytem, Autopark, som via digitala skyltar leder bilister till det närmaste parkeringshus med lediga platser. De digitala skyltarna är placerade på strategiska ställen vid infartslederna, så bilister leds i rätt riktning direkt de kör in mot centrum. Det är dagtid gratis att parkera i parkeringshusen under begränsad tid. 

Gratis parkering i Varberg

Varbergs kommun har generösa parkeringsvillkor och det är gratis att parkera på kommunala gatuparkeringar, hur länge du får stå parkerad regleras enligt föreskrifter på platsen. Våra parkeringshus är öppna alla dagar och här är det gratis att parkera mellan kl 06-23. Välj mellan 3 eller 10 timmars fri parkering.

Tidsangivelser i våra parkeringshus.

I parkeringshusen finns ett parkeringssystem med kameror som läser av bilens registreringsskylt, detta startar och avslutar din parkeringsession automatiskt vid in- och utfart. Det innebär att p-skiva inte behövs i parkeringshusen. Du behöver bara ha koll på tiden du anländer, vilken maxtid som gäller på platsen du valt samt lämna anläggningen innan parkeringstiden går ut. Observera att max tillåtna tid att parkera varierar mellan de olika anläggningarna och våningsplanen. Se skyltning på plats eller i appen P-HUS Varberg. På stans gatuparkeringar tillämpas p-skiva.

En del frågor om parkering är återkommande och vi har därför samlat dem på en egen sidan tillsammans med svaren.

Samlingssida med frågor och svar.
Information på andra språk: In English och In Deutsch.

 

Natt- och dygnsparkering

I fyra av våra parkeringshus har du möjlighet till nattparkering, i Briggen och Lorensberg, nedre plan, kan du även parkera hela dygn.

Information om Parkeringsavgifter.

Appen P-HUS Varberg

Det finns en app kopplad till våra parkeringshus, P-HUS Varberg. Genom att registrera bilen i appen kan du få push-notiser automatiskt när parkeringstiden är på väg att gå ut. Du kan se hur tillgängligheten är i respektive parkeringshus, få information om öppettider med mera. Appen är till för att ytterligare underlätta för våra besökare, det går utmärkt att parkera även utan den. Appen finns tillgänglig för både Android och iOS.

I appen kan du även köpa parkeringstillstånd.

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

I alla våra parkeringshus finns tillgänglighetsanpassade parkeringsrutor. På den digitala kartan kan du se tillgänglighetsanpassade platser på gatuplan.

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Frågor om parkering

På sidan Frågor och Svar finns svar på de vanligaste frågorna om parkering. Har du synpunkter, tips eller andra frågor om parkeringshusen, kontakta oss via e-post eller genom vår växel.
Frågor som gäller gatuparkeringarna kan du hitta svar på via kommunens hemsida. 

Samlingssida med frågor och svar
Kontakta oss.
Information om gatuparkering på varberg.se