Illustrationsskiss visar Buaskolans utemiljö. Bollplaner, cykelslinga, yta för lekutrustning och planteringar.

  Buaskolans utemiljö

  Buaskolans utemiljö ska få ett lyft och om allt går enligt tidplan ska skolgården stå klar i början av höstterminen 2022.

  Arbetet drog igång under påsklovet och innefattar en upprustning av både den ”Lilla gården”, där F-3 har sina raster och den ”Stora gården” där klass 4-6 vistas. Projektet är ett uppdrag från Varbergs kommun.

  Lilla gården

  Vi har förstått att det är många elever som gillar att spela fotboll. Det tycker vi är kul och det ska de såklart kunna fortsätta att göra. På området där fotbollsplanen ligger idag kommer vi att anlägga en ”multisportarena” och samtidigt uppgradera belysningen. På så vis möjliggörs även andra lagsporter såsom bandy och basket.

  Den populära kompisgungan ska naturligtvis få vara kvar, men för att korta ner köerna till övriga gungor så sätter vi upp ett par stycken till. Även klätterställningarna kommer att få vara kvar, men den äldre utav dem kommer att målas om och fräschas upp.

  Vi ska anlägga en ny motorikbana med roliga hinder och utmaningar, komplettera sandlådan med ett bakbord och måla en cykelslinga i marken. Utöver det här ska vi asfaltera gångvägen till matsalen, bygga ett nytt förråd samt tillsätta solskydd och grönska i form av buskar och träd.

  Stora gården

  Här ska bli flera sköna ställen för häng, men också ordentliga ytor för aktivitet. Sittplatser kommer att tillkomma bakom idrottshallen runt bollplanerna, här ska vi också förbättra belysningen.

  Ytan vid klätterställningen och gungorna ska bli större med mer lekutrustning, till exempel en kompisgunga. Området ska ramas in av grönska. Basketkorgarna ska bytas ut, pingisborden ska rustas upp och ett kingbord ska tillkomma.

  Alla marklinjeringar ska förbättras och på kullen mot vägen ska vi bygga en linbana. Dessutom ska cykelställen bytas ut och en pergola ska byggas upp.

   

  Senast publicerad:

  Projektledning

  Helen Treslow

  Helen Treslow2

  Senior byggprojektledare

  E-post: Helen.treslow@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 08

  Fakta

  Kategori

  Upprustning utemiljö

  Arkitekt

  -

  BTA (Bruttoarea)

  -

  Entreprenör

  Trabea Bygg AB, Varbergs anläggningsservice AB

  Entreprenadform

  Totalentreprenad i samverkan

  Byggtid

  April 2022 – Höst 2022