En staty av en fågel med stor gul näbb sitter på en sten i trädgården.

  Midsommargården, särskilt boende

  Midsommargården är nu färdigbyggd och verksamheten flyttade in i mars 2021. Är du nyfiken på hur det blev? Kika på filmen där projektledaren Helen tar oss med på en rundvandring när bygget var klart.

  Film: Midsommargården - ett särskilt boende i Varberg, lång version Länk till annan webbplats..

  Den här sidan handlar om byggprojektet Midsommargården, vill du veta mer om hur själva boendet finns informationen på kommunens hemsida, gå till Vallinsvägen 37 A - D och F, Varbergs kommun Länk till annan webbplats..

  Ett nytt särskilt boende i Varberg

  Den äldre befolkningen i Varbergs kommun växer och samtidigt ökar och förändras behoven inom demensvården. Varbergs kommun behöver därför säkra upp framtida behov av särskilda boendeplatser.

  Det särskilda boendet Midsommargården kommer att ha 60 platser för boende och lokaler för dagverksamhet i samma byggnad. I tidigt skede utreddes en sluttande tomt vilket medfört att byggnaden planerats som en suterrängbyggnadmed dagverksamhet, tillagningskök, aktivitetsrum och övriga gemensamhets- och personalytor i bottenvåning.

  Byggnaden är fördelad på tre flyglar med två våningsplan för boende ovan suterrängvåning. Varje flygel har boendeenheter om tio lägenheter samt utrymme för gemensamt kök och vardagsrum på varje enhet.

  Följ med till bygget

  I januari 2020 spelade vi in en film på byggplatsen. Följ med projektledaren Helen Treslow när hon visar oss runt Länk till annan webbplats..

  Senast publicerad:

  Projektledning

  Helen Treslow

  Helen Treslow

  Senior byggprojektledare

  E-post: Helen.treslow@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 08

  Fakta

  Kategori

  Nybyggnation

  Arkitekt

  D Office Arkitekter AB

  BTA (Bruttoarea)

  6780 m²

  Entreprenör

  ByggDialog AB

  Entreprenadform

  Totalentreprenad med partnering som samarbetsform

  Byggtid

  Färdigställt vintern 2021