Illustration över området där konstgräsplanen ska ligga. Området är som en trekant med gräsplanen i mitten. Bredvid är läktare och parkering inritade.

  Konstgräsplan Väröbacka

  I Väröbacka norr om Varberg ska vi på uppdrag av Varbergs kommun anlägga en ny konstgräsplan. Planen ska placeras vid Väröbackaskolans idrottshall och bland annat ha läktare, carport, belysning och en stor parkering. I projektet ingår även om- och tillbyggnationen av Väröbackaskolan.

  Senaste nytt i projektet

  Då vi upptäckte brister i underlaget valde vi att avbryta den upphandling som gick ut i februari 2023. Underlaget har sedan dess korrigerats och slagits ihop med projektet om- och tillbyggnationen av Väröbackaskolan. Byggnationerna genomförs där med som ett gemensamt projekt med en entreprenör.

  Upphandlingen publicerades den den 8 juli och sista dagen för entreprenörer att lämna anbud är den 29 september. En nyhet kring upphandlingen finns att läsa här.

  Ny fullstor konstgräsplan

  En fullstor konstgräsplan ska anläggas i närheten av Väröbackaskolan. Till det tillkommer läktare, carport, belysning och parkering om 60 platser. Det kommer även byggas 4 nya omklädningsrum samt kiosk i Väröbackaskolans idrottshall.

  För att en konstgräsplan ska få bra svikt och vara behaglig att springa på behövs gummigranulat, små gummikorn som ligger mellan stråna i gräset. Då materialet innehåller mikroplaster kommer vi att anlägga ett slutet dagvattensystem, där dagvattenbrunnarna är försedda med silar som fångar upp granulatet.

  Konstgräsplanen byggs på uppdrag av Varbergs kommun och du kan läsa mer om projektets bakgrund och planering på kommunens webbplats Varberg växer. Länk till annan webbplats.

  Projektet slås ihop med om- och tillbyggnationen av Väröbackaskolan

  I projeket ingår även om- och tillbyggnationen av Väröbackaskolan. När upphandlingen av Väröbacka konstgräsplan försenades bestämdes det att de båda projekten skulle slås ihop och upphandlas gemensamt. Om- och tillbyggnationen kommer öka skolans kapacitet med 200 fler elevplatser och bland annat innehålla nya moderna undervisningslokaler, uppehållsrum samt ny matsal och skolkök.

  Tidplan

  Upphandling av entreprenör gick ut i juli 2023. Ambitionen är att bygget ska starta under vintern 2023 med invigning av konstgräsplanen under hösten 2024 och färdiga skollokaler till hösten 2025.

  Prenumerera på information

  Vill du vara säker på att inte missa några nyheter om projektet? Varje gång vi lägger till ny information på den här sidan, eller nyheter om projektet får du som prenumerant en notis. För att prenumerera behöver du ange din e-postadress.

  För nya prenumerationer skickar vi ut ett bekräftelsemejl. Kontrollera därför gärna din mejl och ge samtycke till att bli prenumerant. Länk för samtycke finns i mejlet.

  I vår Integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

  Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och din e-postadress raderas från vårt arkiv.

  Hantera prenumeration

  Hitta till bygget

  Våra byggprojekt är utsatta på Varbergskartan. Med hjälp av den kan du lätt navigera till platsen.

  Senast publicerad:

  Byggstatus

  = Genomfört

  = Pågående

  = Kommande

  1. Planering och projektering

  2. Byggnation

   Ingress

  3. Besiktning

   Ingress

  4. Överlämnande/Inflyttning

   Ingress

  Projektledning

  Frida Gren

  Frida Gren

  Byggprojektledare

  E-post: Frida.gren@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 26

  Fakta

  Kategori

  Nybyggnation

  Arkitekt

  SIGMA

  BTA (Bruttoarea)


  Entreprenör


  Entreprenadform

  Totalentreprenad

  Byggtid

  Vinter 2023 - Höst 2024