Två större byggnader och en förrådsbyggnad, ljusa fasader och svart tak. En grönskande häck omgärdar fastigheten. Illustration. 

  Illustration över färdigt projekt.

  Limabacka gruppbostad

  Ett eget och tryggt boende med personal som kan stötta i vardagen. I Limabacka byggs en ny gruppbostad med sex lägenheter och gemensamma utrymmen. Gruppbostaden ska ge vuxna människor med funktionsnedsättning möjlighet att lämna föräldrahemmet och skapa ett eget hem.

  Senaste nytt i projektet

  Under sommaren nåddes milstolpen med tätt hus, det vill säga att väggar, tak, dörrar och fönster är på plats i de båda byggnaderna. Snart är både plåt och solceller på plats på de båda taken vilka kommer vara förbesiktigade i slutet på september. Arbetena med husets fasader påbörjades under sensommaren, först på det mindre huset och nu på det stora.

  Byggarbetsplats för husbygge med byggställning runt om.

  En förbesiktning av taket på det stora huset görs i slutet på september. Bild tagen 230831

  Fokus på insidan

  Det mesta fokuset ligger just nu invändigt med el, innerväggar och undertak. Framåt påbörjas målningen följt av bland annat kakel- och golvläggning.

  Insidan av en pågående lägenhetsbyggnation.

  Insidan på en av lägenheterna i hus B, det mindre huset. Bild tagen 230831

  Om gruppbostaden

  Projektet är ett uppdrag från Varbergs kommun och ska ge vuxna personer med funktionsnedsättning möjligheten att lämna föräldrahemmet och skapa ett eget hem. Boendet ska också ge möjlighet till umgänge i gemensamma utrymmen samt erbjuda god arbetsmiljö för personal.

  2 huskroppar med 6 lägenheter

  Den planerade gruppbostaden kommer ha sex lägenheter om 45 kvadratmeter vardera. Dessa är fördelade på två byggnader med 4 respektive 2 lägenheter i varje. Varje lägenhet kommer ha tillgång till egen uteplats samt privat ingång utifrån.

  Förutom lägenheter kommer boendet ha gemensamma utrymmen med kök, vardagsrum och toalett. Det kommer även byggas personalutrymmen för bemanning och stöttning dygnet runt. I trädgården ska förråd och miljöhus byggas och växter planteras, utemiljön ska även främja till fysisk aktivitet.

  Byggnationen sker på följande fastighetsbeteckningar: Värö-Backa 8:43, 8:44, 8:49.

  Satsning på Svanenmärkning

  Som första projekt i kommunen planerar vi för en Svanenmärkning av bygget. Det är en miljömärkning som bland annat ställer krav på energianvändningen och valet av byggprodukter samt att byggprocessen är kvalitetssäkrad. Arbetet öppnar också upp för kreativa och spännande lösningar för till exempel ekosystemtjänster.

  Tidplan

  Beslut om investering är taget i kommunfullmäktige. Efter upphandling signerades avtal med Tage & Söner i Varberg AB. Den första spaden sattes i marken under mars 2023 och gruppbostaden ska stå klar för inflytt under våren 2024.

  Projektet är ett uppdrag från Varbergs kommun. Mer information och beslutsprocess på kommunens webbplats varbergvaxer.se Länk till annan webbplats.

  Prenumerera på information

  Vill du vara säker på att inte missa några nyheter om Limabacka gruppbostad? Varje gång vi lägger till ny information på den här sidan, eller nyheter om projektet får du som prenumerant en notis. För att prenumerera behöver du ange din e-postadress.

  För nya prenumerationer skickar vi ut ett bekräftelsemejl. Kontrollera därför gärna din mejl och ge samtycke till att bli prenumerant. Länk för samtycke finns i mejlet.

  I vår Integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

  Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och din e-postadress raderas från vårt arkiv.

  Hantera prenumeration

  Hitta till bygget

  Är du nyfiken på var Limabacka gruppbostad ska ligga? Våra byggprojekt är utsatta på Varbergskartan, med hjälp av den kan du lätt navigera.

  Senast publicerad:

  Byggstatus

  = Genomfört

  = Pågående

  = Kommande

  1. Planering och projektering

  2. Byggnation

   Ingress

  3. Besiktning

   Ingress

  4. Överlämnande/Inflyttning

   Ingress

  Projektledning

  Profilbild, Marcus Bergman

  Marcus Bergman

  Byggprojektledare

  E-post: Marcus.Bergman@varberg.se
  Telefon: 0340 - 50 60 30

  Fakta

  Kategori

  Nybyggnation

  Arkitekt

  D Office

  BTA (Bruttoarea)

  -

  Entreprenör

  Tage & Söner i Varberg AB

  Entreprenadform

  Totalentreprenad

  Byggtid

  Vår 2023 - Vår 2024