Illustrationsskiss över Peder Skrivare skola. En samling byggnader i olika former liknar klossar. Några är gulmarkerade.

  Illustrationen är en skissbild framtagen i åtgärdsvalet.

  Peder Skrivares skola

  Peder Skrivare är den kommunala gymnasieskolan i Varberg med plats för närmare 2000 elever. Nu ska antalet elevplatser utökas och skolan ska få plats för ytterligare 1000 elever. 

  Nu ska en av Sveriges största gymnasieskolor bli ännu större. Antalet elevplatser ska utökas med ytterligare 1000 elever, idag har skolan plats för närmare 2000 elever. Utöver byggnation av skollokaler ska även en idrottshall och ett p-hus byggas.

  Med den här satsningen kommer skolan fortsatt erbjuda högkvalitativa utbildningar med stor variation och vara en central mötesplats för ungdomar en lång tid framöver.

  VFAB har fått i uppdrag av Varbergs kommun att ta fram en förstudie som utreder hur och var på Peder Skrivares skola de 1000 nya elevplatserna ska byggas, samt ta fram en första riktprisanalys.

  Evakuering inför byggtiden

  Redan höstterminen 2023 behöver gymnasieskolan fler lokaler. Delar av undervisningen på Peder Skrivares skola kommer därför evakueras till industrifastigheten Renen 13. Förberedande arbeten startar i början av året och till våren sätts moduler upp på platsen. Leverans av moduler sker med lastbilar under en begränsad tid från Birger Svenssons väg förbi Varbergs Montessoriskola till Renen-tomten.

  Modulerna ska ge studierum till cirka 150 elever, både ungdomar och vuxna. Modullösningen ska innehålla undervisningslokaler, kök, matsal, utemiljö, elevhälsa och administration. En cykel- och bilparkering kommer också att iordningställas på tomten.

  Byggprojektet innebär att de tillfälliga parkeringsplatserna kommer att tas bort. För de som idag använder parkeringsplatserna hänvisar vi till pendelparkeringarna i närheten och parkeringshusen runt om i staden.

  Tidplan

  Skanska är upphandlad entreprenör för om- och tillbyggnationen som är planerad att äga rum mellan år 2024-2028.

  För att möjliggöra en utbyggnad av Peder Skrivares skola behöver detaljplanen förnyas.

  Mer information och detaljplan på kommunens webbplats Varberg växer Länk till annan webbplats.

  Prenumerera på information

  Vill du vara säker på att inte missa några nyheter om Peder Skrivares skola? Varje gång vi lägger till ny information på den här sidan, eller nyheter om projektet får du som prenumerant en notis. För att prenumerera behöver du ange din e-postadress.

  För nya prenumerationer skickar vi ut ett bekräftelsemejl. Kontrollera därför gärna din mejl och ge samtycke till att bli prenumerant. Länk för samtycke finns i mejlet.

  I vår Integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

  Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och din e-postadress raderas från vårt arkiv.

  Hantera prenumeration

  Hitta till bygget

  Våra byggprojekt är utsatta på Varbergskartan. Med hjälp av den kan du lätt navigera till platsen.

  Senast publicerad:

  Byggstatus

  = Genomfört

  = Pågående

  = Kommande

  1. Planering och projektering

  2. Byggnation

   Ingress

  3. Besiktning

   Ingress

  4. Överlämnande/Inflyttning

   Ingress

  Projektledning

  Helen Treslow

  Helen Treslow

  E-post: Helen.treslow@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 08

  Fakta

  Kategori

  Nybyggnation och tillbyggnation

  Arkitekt


  BTA (Bruttoarea)


  Entreprenör

  Skanska

  Entreprenadform

  Totalentreprenad

  Byggtid

  2024-2028