Skatepark i centrala Varberg

  I november 2020 blev det klart att en skatepark ska byggas i centrala Varberg. Parken kommer att ligga på en del av grönytan vid Danska vägen mellan Varbergs idrottshall och Påskbergsskolan.

  Skateboard är en stor idrott i Varberg. Föreningen Varbergs Skateboardklubb har cirka 500 aktiva medlemmar i olika åldrar. Därutöver finns ett okänt antal oorganiserade åkare. Sporten är sprungen ur surfen och förknippas starkt med den kultur som många redan associerar med Varberg.

  Skateparken blir den första idrottsanläggningen för skateboard i Varbergs kommuns regi och ska bidra till att stärka Varberg som attraktiv skatedestination i Sverige och Norden.

  Skate för alla

  Här ska finnas streetyta och parkterrain med en bowl tillsammans med gott om ytor för umgänge. Parken ska passa skejtare i alla åldrar och på alla nivåer. Den planerade streetytan uppskattas bli ca 1 350 kvadratmeter betong med stålkonstruktioner som bjuder in till en varierad åkning.

  Utöver skateytorna ska här finnas en toalett- och förrådsbyggnad, samt platser att hänga och umgås på när man inte åker. Skateparken ska vara en öppen, trygg och inkluderande plats där alla känner sig välkomna och kommer att vara upplyst kvällstid.

  Skiss över den kommande skateparkens placering på fastigheten i centrala Varberg.

  Ilustrationsbild över skateparkens placering.

  Förhoppningen är att skateparken ska stå färdig under hösten 2022.

  Senast publicerad:

  Byggstatus

  = Genomfört

  = Pågående

  = Kommande

  1. Planering och projektering

  2. Byggnation

   Ingress

  3. Besiktning

   Ingress

  4. Överlämnande/Inflyttning

   Ingress

  Projektledning

  Emma Winnberg

  Emma Winnberg

  E-post: Emma.winnberg@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 05

  Fakta

  Kategori

  Nybyggnation

  Arkitekt

  -

  BTA (Bruttoarea)

  -

  Entreprenör

  -

  Entreprenadform

  -

  Byggtid

  Färdigställande hösten 2022.