Skiss över skateparkens olika ytor. 

  Skatepark i centrala Varberg

  I november 2020 blev det klart att en skatepark ska byggas i centrala Varberg. Parken kommer att ligga på en del av grönytan vid Danska vägen mellan Varbergs idrottshall och Påskbergsskolan.

  Skateboard är en stor idrott i Varberg. Föreningen Varbergs Skateboardklubb har cirka 500 aktiva medlemmar i olika åldrar. Därutöver finns ett okänt antal oorganiserade åkare. Sporten är sprungen ur surfen och förknippas starkt med den kultur som många redan associerar med Varberg.

  Skateparken blir den första idrottsanläggningen för skateboard i Varbergs kommuns regi och ska bidra till att stärka Varberg som attraktiv skatedestination i Sverige och Norden.

  Skate för alla

  Här ska finnas streetyta och parkterrain med en bowl tillsammans med gott om ytor för umgänge. Parken ska passa skejtare i alla åldrar och på alla nivåer. Den planerade streetytan uppskattas bli ca 1 350 kvadratmeter betong med stålkonstruktioner som bjuder in till en varierad åkning.

  Utöver skateytorna ska här finnas en toalett- och förrådsbyggnad, samt platser att hänga och umgås på när man inte åker. Skateparken ska vara en öppen, trygg och inkluderande plats där alla känner sig välkomna och kommer att vara upplyst kvällstid.

  Tidplan

  Byggnation av skateparken drog igång i juni 2022. Under vintermånaderna (dec-mars) kommer projektet delvis att pausas. Gjutningsarbetet som återstår är väderberoende, men framåt mars-april hoppas entreprenören att inslag som frost, kyla och snö inte längre ska störa gjutningsmomenten.

  Ambitionen är att skateparken ska kunna invigas under sommaren 2023.

  Prenumerera på information

  Vill du vara säker på att inte missa några nyheter om Skateparken? Varje gång vi lägger till ny information på den här sidan, eller nyheter om projektet får du som prenumerant en notis. För att prenumerera behöver du ange din e-postadress.

  För nya prenumerationer skickar vi ut ett bekräftelsemejl. Kontrollera därför gärna din mejl och ge samtycke till att bli prenumerant. Länk för samtycke finns i mejlet.

  I vår Integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

  Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och din e-postadress raderas från vårt arkiv.

  Hantera prenumeration

  Hitta till bygget

  Är du nyfiken på hur bygget framskrider? Du hittar till platsen via Varbergskartan.

  Senast publicerad:

  Byggstatus

  = Genomfört

  = Pågående

  = Kommande

  1. Planering och projektering

  2. Byggnation

   Ingress

  3. Besiktning

   Ingress

  4. Överlämnande/Inflyttning

   Ingress

  Projektledning

  Emma Winnberg

  Emma Winnberg

  E-post: Emma.winnberg@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 05

  Fakta

  Kategori

  Nybyggnation

  Arkitekt

  -

  BTA (Bruttoarea)

  -

  Entreprenör

  Gustav R Johansson Entreprenad AB

  Entreprenadform

  -

  Byggtid

  Färdigställande sommaren 2023.