Drönarbild över Åkulla friluftsgård och omkringliggande byggnader. Yasjön till höger i bild.

  Åkulla

  Åkulla Friluftsgård ligger i den natursköna bokskogen. Friluftsgårdens hyresgäst, Åkulla Outdoor resorts verksamhet består i hotell, restaurang, kafé och konferensanläggning.

  Ett par mil inåt land från Varbergs kust ligger Åkulla Friluftsgård. Friluftsgårdens hyresgäst Åkulla Outdoor Resorts verksamhet består av hotell, restaurang, café och konferensanläggning, tillgängligt för både företag och privatpersoner. Det finns även camping med stugor och ställplatser för husvagnar och husbilar.

  Något för alla

  I närområdet finns fina vandringsleder med historiska och natursköna sevärdheter, badplats och grillplatser som är fritt för allmänheten att nyttja. Även en pumptrack för cyklar och en linbaneflotte är aktiviteter som är till för alla. Under vinterhalvåret finns det en närliggande skidanläggning med konstsnö och fina längdspår som drivs av Åkulla Skidallians.

  Våren 2020 gjorde vi en presentationsfilm om vår fastighet i Åkulla och de möjligheter ett besök kan erbjuda. Presenterar gör en av våra fastighetsutvecklare Anna-Kajsa Stengård.

  Utökat fastighetsbestånd i Åkulla

  2019 förvärvades kringliggande fastigheter i området vid friluftsgården. De nya fastigheterna består av en gård samt skog- och åkermark. De nya fastigheterna slogs samman med den befintliga till en stor fastighet, 1:3.

  Den nya marken ger mer yta för att utveckla möjligheter till friluftsliv och samhällsnytta. Just nu byggs en stigcykelled i området. Varbergs kommun projektleder arbetet, på deras hemsida Varberg växer hittar du mer information. Stigcykling i Åkulla Länk till annan webbplats.

  Historia

  1930 bildade några föreningar Åkulla vintersportplats och på hösten samma år stod en sportstuga färdig i Åkulla. Det gjordes en utbyggnad 1963 och det var då det blev Åkulla Friluftsgård, vilken kommunen tog över 1975 genom en stiftelse.

  Åkulla har genom åren varit en samlingspunkt för sportutövare, såväl skidåkare som cyklister och orienterare. Men med denna omväxlande natur fanns rätta förutsättningar även för uppladdning, problemlösning och samkväm för företag. Gården förvandlas från friluftsgård till konferensanläggning och i mitten av 1990 bygger man om och får välutrustade konferenslokaler. Anläggningen överläts till VFAB hösten 2000.

  Sedan 2015 har VFAB genofört en rad renoveringar byggnaderna och utveckling av fastigheten. Det senaste tillskottet är en hotellbyggnad som invigdes i maj 2020.

  Varbergs Fastighets AB äger och förvaltar Åkulla Friluftsgård sedan 2000.

  Senast publicerad:

  Fakta

  Fastighetsbeteckning

  Knutsböke 1:3

  Byggår

  1930, 1963

  Arkitekt

  -

  BTA (Bruttoarea)

  Totalt 2481 m²

  Tillgänglighet

  I anslutning till Åkulla Friluftsgård finns anpassade parkeringsplatser, ramp till entré samt RWC.

  Kontakt

  Är du hyresgäst och vill komma i kontakt med oss som arbetar med din fastighet?

  Alla kontaktuppgifter finns här