Kallbadhuset i Varberg. Pampig träbyggnad i morisk stil med lökkupol. Bilden tagen i solnedgång

  Kallbadhuset

  Kallbadhuset i Varberg är ett nakenbad som är indelat i två sidor, en för damer och en för herrar. Förutom bastu och kalla havsbad kan besökaren även njuta av en fika i vacker miljö.

  Varbergs Fastighets AB övertog Kallbadhuset sommaren 2021. Verksamheten drivs, precis som tidigare, av Kallbadhuset i Varberg.

  Information om öppettider, inträde med mera hittar du på Kallbadhusets egen hemsida. Länk till annan webbplats.

  Historia - Kallbadhuset, det tredje i ordningen

  Efter en idé om att uppföra ett ”präktigare bad” byggdes Varbergs första Kallbadhus år 1866. En idé som kommit att bli ett av Varbergs landmärken. Idag sägs Varbergs Kallbadhus vara en av Hallands mest fotograferade byggnader.

  Det första kallbadhuset byggdes år 1866 och förstördes i en storm 18 år senare. År 1886 stod ett nytt bad klart och samtidigt började Varberg på allvar konkurrera med andra kurorter. Detta Kallbadhus ska av en byggnadsinspektör kallats ”ett lappverk” och mycket riktigt kunde det inte stå emot när julstormen drog fram 1902. Bara ett år senare, 1903, stod det tredje kallbadhuset klart. Det är det vi badar från idag och det har stått emot vädrets makter under årens lopp, även om stormen Gudrun orsakade lite skador.

  Senast publicerad:

  Fakta

  Fastighetsbeteckning

  Getakärr 9:1

  Byggår

  1866, 1886, 1903

  Arkitekt

  Wilhelm Gagner (1866)

  BTA (Bruttoarea)

  -

  Tillgänglighet

  Anpassade parkeringsplatser vid Tullhusets baksida, ramp till brygga samt HWC.

  Kontakt

  Är du hyresgäst och vill komma i kontakt med oss som arbetar med din fastighet?

  Alla kontaktuppgifter finns här