Trädgården, parkeringshus i Varberg

  Trädgården

  Parkeringshuset Trädgården ligger vägg i vägg med Galleria Trädgården i centrala Varberg. Här har du gångavstånd till shoppingstråk och torget, liksom strandpromenaden, fästningen och hamnen.

  Varbergs Fastighets AB äger och förvaltar parkeringhuset Trädgården, Varbergs kommun hyr parkeringshuset för allmänna parkeringsplatser.

  Konstprojekt i Trädgården

  Ett samverkansprojekt med ungdomar från Varberg, kultur- och fritidsförvaltningen och Varbergs Fastighets AB (VFAB) har resulterat i att parkeringshus Trädgården smyckats med konst.

  Under perioder har VFAB haft problem med skadegörelse i parkeringshusen. När åverkan vid ett tillfälle resulterade i att skadeståndspengar tillföll bolaget beslutades att pengarna skulle användas i ett projekt riktat till ungdomar och platsen där det hände.

  Trädgården, parkeringshus i Varberg, konstprojekt

  Där det förut var en vit vägg har ungdomarna nu odlat med färg. Deras tolkning av tema trädgården som enskilda odlingsbäddar på väggen.

  Senast publicerad:

  Fakta

  Fastighetsbeteckning

  Trädgården 11

  Byggår

  2017

  Arkitekt

  Tengbomgruppen AB

  BTA (Bruttoarea)

  6 512 m²

  Tillgänglighet

  P-huset Trädgården har tillgänglighetsanpassade parkeringsplatser, ramp till entré samt hiss. RWC finns i gallerian som ligger i direkt anslutning till parkeringshuset.