Varmbadhusets bassäng är invigd

  Nu är bandet klippt och bassängen åter öppen för bad. Uppskattningsvis 200 nyfikna besökare kikade in under invigningsdagen. Maj 2018 påbörjades den omsorgsfulla renoveringen som har haft som ambition att återskapa bassängen till hur den såg ut 1925. En kulturpärla har åter fått sin glans.

  Varbergs Fastighets ABs (VFAB) styrelseordförande Gösta Bergenheim klippte bandet till bassängen på invigningsdagen. I sitt tal drog han paralleller till renoveringsprogram i TV och hur renoveringar ibland kan ta en krokig väg. Han syftade då till att renoveringen av Varmbadhusets bassäng tagit längre tid än förväntat, då överraskningar dykt upp längs vägen.

  200 nyfikna besökare
  Uppskattningsvis 200 besökare kikade in under invigningsdagen. Besökarna kunde ta del av en fotoutställning med foton från renoveringsprojektet resa, i kombination med historiska bilder. Utställningen står kvar i entréplan fram till fredag 26 april. Vår hyresgäst Actic Friskvågen ansvarar för den 12.5 meter långa bassängen som är tempererad till behagliga 32 grader. Efter nyöppningen har Acitc utökat antalet vattenklasser, schema hittar du på deras hemsida.

  En man klipper det blågula bandet som symbol för invigningen.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: