Ny projektledare till ny bad- och simanläggning

  På Håstens fritidsområde är bygget med den nya bad- och simanläggningen i full aktivitet. Visst undrar du vad det drygt 40 yrkesarbetarna jobbar med just nu? Jenni Wennerström är ny byggprojektledare och vi har intervjuat henne.

  Jenni, du har precis tagit över som projektledare för ett av Varbergs kommuns enskilt största byggprojekt, ett projekt som genomgått flera faser redan. Just nu är det en stor grop på byggarbetsplatsen. Berätta för oss, vad pågår i gropen?

  - Just nu och ett bra tag framöver pågår gjutning av bottenplatta och källarväggar. Därefter, under hösten, påbörjas montage av prefabelement, berättar Jenni. Ovanför gropen, i byggbodarna, pågår slutfasen av projekteringen och planeringen av arbetet.

  Projektet genomförs i partnering, vilket du har erfarenhet av från tidigare projekt på VFAB, vilken är den främsta fördelen med detta?

  - Jag tycker att den främsta fördelen är att man tar till vara på den kunskap som finns hos entreprenörerna redan under projekteringsfasen, säger Jenni. Det är ett prestigelöst samarbete där produktion och projekteringsgrupp arbetar tätt ihop med projektets bästa i fokus. En öppen dialog där även den framtida verksamheten och berörda förvaltningar och bolag medverkar.

  En byggnad som skall hantera 3,5 miljoner liter vatten, det låter komplext. Vilka är de främsta utmaningarna med att driva ett sådant projekt?

  - Det är en väldigt stor organisation som ska fungera ihop och en stor utmaning är att få alla att dra åt samma håll hela vägen in i mål. Vi jobbar mycket med att alla i projektet ska ha en gemensam målbild och tankesätt. Det är lite som att lägga ett pussel, varje bit behövs och måste fungera ihop med övriga bitar för att resultatet skall bli bra. En annan utmaning, fortsätter Jenni, är mängden information och frågor som ska hanteras. Många frågor är väldigt komplexa, då känns det tryggt att ha en så proffsig organisation som hjälper till att hitta rätt lösningar för att slutprodukten ska leva upp till verksamhetens förväntningar.

  I den gamla simhallen var det aktivitet i 40 år, hur många år ska det kunna badas i den nya anläggningen?

  - Omkring 50 år, det innebär att de val vi gör nu kommer vi att få leva med länge, därför är det så viktigt att vi lyckas skapa en anläggning där såväl verksamhet som skötsel och drift fungerar på ett effektivt och ekonomiskt sätt, säger Jenni.

  Frågan som alla gärna vill ha svar på: när är det badklart?

  - Projektet skall stå klart till hösten 2021, säger Jenni.

  Till sist, vad är det första du kommer att göra när anläggningen är klar: 50 meters fjärilsim eller ett åk i vattenrutschbanan?

  Jenni skrattar : - Vattenrutschbanan såklart!

  Publicerad den:

  Senast ändrad: