Byggstart - Åkulla hotell

  Nu är marken röjd och grävarbetet har påbörjats. Två tillbyggnader, en för hotell och en för konferens byggs i anslutning till Åkulla Friluftsgård.

  Vackra Åkulla med sina sjöar, bokskogar och vandringsleder lockar varje år många naturälskande besökare. Åkulla Friluftsgård beläget precis vid Yasjön, ägs och förvaltas av Varbergs Fastighets AB (VFAB). Idag bedrivs Friluftsgården som hotell, camping, restaurang, café, konferens och har även elförsedda ställplatser för husbil/husvagn.

  Efterfrågan på boende har gjort att Åkulla Friluftsgård byggs till med ytterligare en hotellbyggnad med 17 rum. Det kommer att vara 8 familjerum varav ett är tillgänglighetsanpassat och 9 dubbelrum. Alla med egen ingång och tillhörande trädäck, där hälften av rummen får utsikt över sjön och hälften upp mot skogen.

  Även en ny tillbyggnad, 100 kvm, avsedd för konferens i den östra delen ingår i projektet, och byggs samtidigt som den nya hotelldelen. Tillbyggnaderna kommer att länkas samman med den ursprungliga Friluftsgården.

  Åkulla Friluftsgård har använts som samlingspunkt för sportutövare sedan 1930 och ägs och förvaltas av VFAB sedan 2000. Under 2018-2019 har mycket hänt kring Friluftsgården. Delar av Friluftsgården och stationshuset har renoverats, stugbyn är uppfräschad med 10 begagnade, nyrenoverade stugor och 12 nya ställplatser för campingfordon. VFAB har byggt en linbaneflotte som gör att ön med vindskydd och eldstad i Yasjön nås av allmänheten.

  Tillbyggnaderna planeras vara klara att tas i bruk till sommarsäsongen 2020.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: