Kyrkskolan Tvååker - aktivitetshus och ungdomsgård

  VFAB ska på uppdrag av Varbergs kommun bygga om den gamla Kyrkskolan i Tvååker till ungdomsgård. Tanken är att även andra kultur- och fritidsverksamheter ska kunna nyttja huset.

  För att passa verksamheten behöver Kyrkskolan byggas om. I oktober påbörjas planeringsarbetet och lokalerna väntas vara klara för invigning under hösten 2020.

  Kyrkskolan kommer först och främst att användas som ungdomsgård men fler verksamheter ska kunna nyttja lokalerna, exempelvis kulturskolan, föreningar och Funka Varberg som arrangerar fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar. Kyrkskolan har ett bättre läge intill skolan och är större och i bättre skick än den gamla ungdomsgården på Storegårdsvägen.

  Ombyggnation

  Idag finns flertalet mindre rum i Kyrkskolan. Ungdomsverksamheten behöver istället större och öppnare lokaler för god överblick. Detta gör att en fullständig ombyggnation är nödvändig. Exteriört kommer inte så mycket att förändras med undantag för entrén kommer att byggas till för god tillgänglighet. Ombyggnation samt inventarier har en budget på 7,5 miljoner kronor.

  Invigning hösten 2020

  Planeringsarbetet startar i oktober 2019 med en kartläggning av verksamheternas behov. Ombyggnationen väntas starta under våren 2020 och invigning är planerad till hösten 2020.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: