Åkulla Outdoor Resort - nytt koncept i bokskogen

  Vid årsskiftet tar familjeföretaget Åkulla Outdoor Resort över driften av friluftsgården i Åkulla bokskogar. Den långa tradition av friluftsliv som finns i området ska förvaltas samtidigt som förändringar kommer att ske för att möta morgondagens behov av rörelse och upplevelser i naturen.

  Belägen mitt i Varbergs bokskogar, precis vid vattnet, hittar du den gamla friluftsgården som har en historia från 30-talet. En anläggning som nu står en ny spännande framtid till mötes. Åkulla Outdoor Resort är ett familjeföretag i tre generationer med stor erfarenhet av entreprenörskap med inriktning mot hälsa, friskvård och idrott.

  Byggstenarna i det nya konceptet

  Bo, äta och aktivitet, det är det nya konceptets byggstenar. Med den utveckling som sker i området har koncept Åkulla Outdoor Resort goda förutsättningar att erbjuda gästerna en unik upplevelse som ger mersmak.

  Det ska fortfarande finnas möjlighet för olika boendeformer, det nya kommer vara flertal paketlösningar, beroende på kundens val av boende, mat och aktivitet. Vi ser oss som det självklara valet för den aktiva gästen, säger Per Broberg ansvarig för boende och försäljning.

  Det självklara valet för naturupplevelser

  I området finns vackra leder för vandring och löpning. Historiska Bockstensmosse ett stenkast bort och vintertid är det full aktivitet vid Åkulla skidspår, som är närmaste granne. Mountainbike och husbilar är också vanligt att du möter i området.

  Åkulla Outdoor Resort kommer att vara en anläggning med skön atmosfär med mycket aktivitet och rörelse men också med möjlighet till återhämtning. Vår ambition är att skapa en hållbar verksamhet i denna vackra och unika miljö, säger Anna Munther ansvarig för konferens, grupper och aktiviteter.

  Verksamhetens hållbarhetstänk ska speglas även i köket, säger Elisabeth Broberg, som ansvarar för mat och dryck. Utbudet ska baseras på årstiderna med produkter främst från lokalproducenter.

  Utveckling med platsens DNA i fokus

  Förändringar kommer att ske såväl inomhus som utomhus för att möta dagens och morgondagens behov av natur, rörelse och hållbarhet. Viktigt blir att förvalta den långa traditionen och historia som anläggningen har av friluftsliv och tillgänglighet för allmänheten.

  Ett av de större utvecklingsprojekten pågår just nu. Fastighetsägaren, Varbergs Fastighets AB bygger en hotellbyggnad med 17 rum samt en ny konferensdel som står klara inför sommaren 2020. Hotelldelen ska länkas samman med huvudbyggnaden. Alla rum har egen ingång och hälften av rummen får magisk utsikt över Yasjön.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: