Bad- och isanläggningens nya namn: Pingvinen

  Nu är det klart att Varbergs nya bad- och isanläggning ska heta Pingvinen. Under hösten pågick en namntävling där allmänheten kunde skicka in förslag. Under den grå tisdagskvällen korades de båda vinnarna Michel och Emir.

  Under hösten har namntävlingen pågått och hela 226 giltiga namnförslag skickades in. Namnet skulle passa hela anläggningen med bad, ishall, gym och café. En jury med representation från kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott, stadsbyggnadskontoret, byggprojektet, badverksamheten och föreningslivet röstade fram namnförslaget Pingvinen.

  Två vinnare

  Två personer skickade in det vinnande namnförslaget, Michel Mourou och sexårige Emir Onbasi. Under tisdagskvällen var det prisutdelning på byggarbetsplatsen på Håsten. Vinnarna fick ta emot var sitt presentkort värt 1000 kr på den nya badanläggningen och varsin mjukispingvin. I filmen berättar de hur de kom på namnet och vad de ska göra allra först när den nya anläggning öppnar.

  Se filmen: Pingvinen får sitt namn Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: