Ombyggnation Påskbergsvallen

  Varbergs Bois herrlag gick upp i Allsvenskan 2019 och för att laget ska få spela hemmamatcher i Varberg behöver Påskbergsvallen byggas om. Serien startar i månadsskiftet mars/april och ombyggnationen kommer att delas upp i två etapper.

  Svenska fotbollsförbundet ställer krav på arenorna där allsvenska matcher spelas men kan, eftersom det finns ett politiskt beslut om investering för att Påskbergsvallen ska uppfylla arenakraven, ge Varbergs Bois dispens att spela på Påskbergsvallen redan 2020. I den första ombyggnationen, etapp 1, kommer insatser som fokuserar på säkerhet och att öka kapaciteten för publikflöden vid entréer och toaletter. I etapp 1 lokalanpassas även befintliga byggnader för mediarum och omklädningsrum för bortalag.

  - Det är en utmaning att på så kort tid som sex veckor få klart den ombyggnation som etapp 1 innebär, men vi har ett gott samarbete sedan tidigare projekt med entreprenörerna och alla är beredda att ge det lilla extra som krävs för att få etapp 1 klar till premiären säger Leif Persson, projektledare på Varbergs Fastighets AB (VFAB).

  De första förberedelserna för den kommande ombyggnationen vid vallen har redan startat. Sex stycken träd vid vallens sydöstra hörn fälls för att skapa plats för en ny bortaentré, säkerställa utrymningsvägar samt möjliggöra en tillfällig ståplatsläktare för bortalagets supportrar. Vanligtvis när träd fälls ersätts de med nya träd på annan plats, var, hur och när är ännu inte klart.

  Efter första säsongen kan VFAB fortsätta med den större ombyggnationen som behöver göras för att arenan ska godkännas av Svenska fotbollsförbundet. Då byggs nya läktare och serviceutrymmen. Etapp 2 väntas stå färdig under 2022.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: