Intensivt arbete för våra hyresgäster

  Som fastighetsägare vill vi underlätta för och bidra till att situationen ska bli så hållbar som möjligt, både på kort och lång sikt, i spåren av Corona. Detta arbete blir bäst om vi gör det tillsammans.

  De restriktioner som successivt införts, med anledning av coronaviruset, har medfört stora utmaningar för näringslivet. Vi vill underlätta och bidra till att situationen ska bli så hållbar som möjligt, både på kort och lång sikt.

  Hyran, en tung utgift

  Vi ger möjlighet att betala hyran på nya sätt. Dels genom att skjuta upp hyran, betala hyran månadsvis istället för kvartalsvis samt att avtal skrivs i enlighet med regeringspaketet med de värst drabbade hyresgästerna inom handeln och besöksnäringen.
  - Vi ser en betydande risk att företag, som egentligen är friska och framgångsrika, får stora ekonomiska svårigheter och riskerar konkurs. Det vill vi i den mån det är möjligt förhindra, säger VD, Martin Rylander.

  Tillsammans blir vi starkare

  En tillfällig projektgrupp är tillsatt för att intensifiera arbetet med våra hyresgäster. Fokus är att ha tät dialog med hyresgäster, andra fastighetsägare, föreningar och kommunen för att hitta lösningar som ska bidra till minskade ekonomiska konsekvenser under coronavirusets framfart.
  - Vårt första samarbete är en presentkortskampanj tillsammans med hyresgäster inom restaurangbranschen. Martinssons Fastigheter är med på samma upplägg och kollegorna på NOD är möjliggörare genom att presentkorten kan säljas via deras webb, berättar Anna-Kajsa Stengård, fastighetsutvecklare på VFAB.

  Men det är fler hyresgäster som lider ont. Arbetet fortsätter och näst på tur står att hitta möjligheter att stötta handeln.
  - Det är en balansgång att driva trafik till butikerna samtidigt som myndigheterna uppmanar oss till att hålla avstånd och begränsa vårt umgänge. Men det finns så mycket kloka idéer bland företagarna så vi kommer garanterat hitta en lösning som passar rådande läge, avslutar Anna-Kajsa.

   

  Fastighetsutvecklare tillsammans med Ulrika Västerports kök

  Bild: Anna-Kajsa Stengård, fastighetsutvecklare VFAB tillsammans med Ulrika Lagergren på Västerports kök.


  Bild: Anna-Kajsa Stengård, fastighetsutvecklare VFAB tillsammans med Ulrika Lagergren på Västerports kök.

  Kontakta oss

  Vi har tillsatt en tillfällig projektgrupp som arbetar intensivt med och för våra hyresgäster. Har ni frågor eller idéer på hur vi bäst tar oss igenom detta tillsammans är ni varmt välkomna att höra av er.

  Om du som hyresgäst inte redan har en kontaktperson ber vi att du tar första kontakten med Anna-Kajsa. Är du hyresgäst i Tvillinghusen kontaktar du Marielle.

  Kontaktperson

  Anna-Kajsa Stengård, fastighetsutvecklare.
  E-post: anna-kajsa.stengard@varberg.se.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: