Varbergs Fastighets AB fyller 50 år

  I april 1970 registrerades vårt bolag, Varbergs Fastighets AB, vilket är 50 år sedan. Att vi skulle befinna oss i en så annorlunda vardag under detta jubileum hade vi inte kunnat föreställa oss.

  När Varbergs stad skulle bygga ut Stadshotellet och bygga affärs- och förvaltningslokaler längs Västra Vallgatan i kvarteret Läkaren, bildades Varbergs Fastighets AB. Detta var i april 1970. Att vi skulle fira vårt 50-årsjubileum i en så annorlunda vardag som nu, hade vi inte kunnat föreställa oss.

  Även om våra planer på firande delvis har förändrats, jobbar vi vidare med att ge våra kulturfastigheter extra uppmärksamhet detta jubileumsår. De flesta av de med långt många fler år bakom sig, som exempel Societén från 1883, Stadshotellet från 1903 och Åkulla friluftsgård från 1930-talet.

  Vilken fastighet är din favorit?

  Vi kommer under året presentera historiska porträtt av våra kulturfastigheter. Vilken är din favorit bland våra kulturpärlor? Har du, eller någon du känner minnen från när något av husen inrymde annan verksamhet än det gör idag?

  Du kan läsa om alla våra kulturfastigheter via länkar nedan.

  Berätta din historia

  Inför alla hjärtans dag gick vi ut och efterlyste kärlekshistorier. Flera härliga berättelser har trillat in. Vi vill gärna att ni fortsätter berätta, vi är nyfikna på de mänskliga historierna som fyllt våra fastigheter med liv genom åren.

  Insamlingen av berättelser och minnen pågår hela 2020 och genomförs av Varbergs Fastighets AB. Har du ett minne, från någon av VFABs fastigheter, som du vill dela med dig av?

  Dela med dig av din kärlekshistoria, kontakta Helena Wallin.

  Hur ska materialet användas

  Berättelser och minnen levandegör våra fastigheter och de kommer tas varsamt om hand. Det insamlande materialet kan bli tillgängligt för både VFAB och allmänheten men alla berättelser publiceras endast i samtycke med upphovsperson.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: