Öppet med extra omtanke - Fästningsterrassen

  Corona har försatt oss i en situation som inte liknar någon tidigare. Vi behöver tänka nytt för att få vardag och business att gå ihop. Fästningsterrassen står inför säsongsöppning och delar med sig av sina tankar.

  Fästningsterrassen lockar mycket besökare sommartid, vilket de även planerar göra i år. Men som för all verksamhet där man samlar människor, gäller det att förhålla sig till myndigheternas restriktioner. Vi träffade Jörn och Torben Andersen en solig eftermiddag på terrassen och hörde brödernas tankar kring omställningen.

  - Vi ser fram emot att öppna och kommer hälsa våra gäster varmt välkomna, säger Jörn.

  - Med armbågen, fyller Torben i och ler. Omtanke om personalens och gästernas hälsa sätter vi högst.

  Att bidra till minskad smittspridning säkerställs bland annat genom luftigare möblering, både inne i restaurangen och på uteserveringen. Buffékonceptet plockas bort helt och det blir tre fasta tider för bordsbokning. På plan två har restaurangen haft populär grillbuffé i några säsonger.

  - Det har varit ett väldigt bra koncept, men som inte fungerar i dessa tider. Vi har tänkt om och kommer ha bordsservering även på den ytan i år, berättar Jörn.

  Nytt koncept: Upp i det blå – i din egen berså

  Plan två kallas även Upp i det blå, och med himlen som tak och vidsträckt utsikt över havet är det ett passande namn. Här ska restaurangen nu möblera med inspiration från barndomens fika i mormors berså. Det blir plats för åtta sällskap, där varje sällskap skiljs åt genom tygväggar och växter.

  - Jag tror det kan bli riktigt bra där uppe, säger Jörn. Det är utomhus, generöst möblerat och avskärmat. Detta ger möjlighet att umgås med nära och kära, samtidigt som man ser andra människor, men på behörigt avstånd.


  Bildtext: Invigningen i maj 2016.

  Satsar på nytt i utmanande tider

  Att genomföra det nya konceptet innebär en liten satsning, i en svår tid. Berså-miljöerna ska byggas och att ha bordsservering på båda kräver lite mer personal.

  - Bordsservering på plan två har vi haft funderingar på tidigare. Nu när buffékoncept inte är genomförbart tar vi tillfälle att ställa om. Men vi tror på idén och vi vill tro på att det blir en tid efter Corona, förklarar Torben.

  Känner du dig osäker – kontakta restaurangen

  Den som trots allt känner sig osäker på vilka försiktighetsåtgärder Fästningsterrassen har vidtagit och vill göra ett besök uppmanas att kontakta restaurangen.

  - Ring oss, det finns lösningar på det mesta. Vi vill att våra gäster ska känna att vi har öppet med extra omtanke i år, avslutar Jörn och Torben nickar instämmande.

  Bildtext: Invigningen i maj 2016.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: