Projektet Kyrkskolans aktivitetshus igång igen

  Under våren 2020 var planen att ombyggnationen av Kyrkskolan i Tvååker skulle påbörjas. Så blev det dock inte utan hela projektet pausades under nästan fyra månader. Nu är projekteringen igång igen och upphandling förväntas gå ut innan sommarsemestern.

  Uppdatering: I mitten av juni beslutades ett nytt namn för
  Kyrkskolans aktivitetshus, som nu istället heter Mötesplatsen 2U.

  Försenad byggstart

  Ombyggnationen skulle startat under våren 2020 men så blev inte fallet. Bosgårdskolan har under en längre tid nyttjat Kyrkskolans lokaler för sin verksamhet då de varit i behov av fler lokaler. Detta har gjort att projekteringen pausades under en tid.

  - Det är förstås viktigt att det flyter på så bra och smidigt som möjligt för de inblandade verksamheterna säger Johan Leek, projektledare på VFAB. Vi i projektgruppen har under projekteringen tätt samarbete både med verksamheten i Bosgårdskolan och ungdomsverksamheten i Tvååker. Nu är det roligt att projekteringen är igång igen, uppdraget planeras att läggas på Tendsign innan semestern och vi ser alla fram emot byggstarten säger Johan.

  Hur kommer det att bli?

  - Det blir en fullständig ombyggnation av lokalerna, de är i dagsläget flera mindre rum i Kyrkskolan och det passar inte behoven för den nya verksamheten, säger Johan.

  Ungdomsverksamheten behöver stora lokaler med öppen planlösning för att få en bra överblick. Det är både entrévåningen och plan 2 som kommer att byggas om, bland annat blir det ett kök med gott om arbetsytor där flera kan vistas samtidigt. På övre plan blir det ett musikrum.

  - Exteriört blir det också en del förändring, entrén ska tillgänglighetsanpassas och byggnaden får ett ansiktslyft i form av ett lager ny vit färg, berättar Johan.

  Flera verksamheter

  Kyrkskolans aktivitetshus kommer i första hand att användas som ungdomsgård men fler verksamheter kommer att kunna nyttja lokalerna, exempelvis kulturskolan, olika föreningar och Funka Varberg som arrangerar fritidsaktiviteter för personer med funktionsvariationer.

  - För oss, och för Varbergs kommun som gett oss uppdraget att bygga om Kyrkskolan, är det viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv att optimera nyttjandegraden av lokalerna, säger Johan. Till exempel kommer det stora rummet på nedre plan kunna användas som gemensam sovsal vid olika cuper och läger. Andra sorters verksamheter kan nyttja lokalerna de tider när ungdomsgården inte är öppen, det här vinner alla på menar Johan.

  Invigning

  Ombyggnationen väntas starta i slutet av augusti och invigningen är nu planerad till början av årsskiftet 2021.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: