Första etappen klar på Påskbergsvallen

  Sedan det stod klart att Varbergs Bois gick upp i allsvenskan och Påskbergsvallen, (efter kommande namnbyte, Varberg Energi Arena), behövde byggas om för att möta Svenska Fotbollsförbundets krav har det hänt en hel. På grund av kort byggtid delades ombyggnationen upp i två etapper, etapp 1 är färdigbyggd lagom till säsongsstart.

  Lokalanpassningar och säkerhet

  Ombyggnationerna i etapp 1 har man i första hand lokalanpassat redan befintliga lokaler. Ett av rummen har gjorts om till pressrum. Omklädningsrummet för bortalaget är ombyggt, man har tagit bort en bastu som sällan användes och satt in en vikvägg som gör att omklädningsrummet kan delas av i två mindre.

  Högst upp på hemmaläktaren finns nu ett rum för media och ett säkerhetsrum för övervakning under pågående matcher. Stort fokus har i etapp 1 lagts på just säkerheten. De strategiskt utplacerade övervakningskamerorna täcker in hela arenan. Även i direkt anslutning till arenan finns kameror så man ser vad som händer även utanför entrén.

  Bild tagen nedanför läktaren upp mot de tre nya säkerhetsrummen ovanför läktarna.

  Vi har också ökat kapaciteten för publikflöden vid alla entréer samt sett till att det finns fler toaletter. Här kommer vi förstås att göra mer långsiktiga lösningar i etapp 2 när det finns mer tid för ombyggnation, säger Leif.

  Osäkerhet kring matchpremiär

  Men hur blir det nu med kommande matchpremiär under rådande omständigheter? Vi har ställt ett par frågor till Lars Karlsson ordförande för Varbergs Bois:

  Hur ser du och laget på att matchpremiären spelas utan publik?
  - Det blir ingen premiär den 14 juni och det är för närvarande osäkert om och när det blir en premiär, säger Lars Karlsson.

  Har du varit uppe på vallen och sett ombyggnationerna som gjorts? Vad tycker du om resultatet?
  - Det ser mycket bra ut och såvitt jag kan bedöma kommer Arenan få godkänt för Allsvenskt spel, säger Lars.

  Framtiden får alltså utvisa när matcher kan komma att spelas, med eller utan publik.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: