Färsk pasta knådad med kärlek

  Varje dag görs ny färsk pasta hos Dell´Amore på Västra Vallgatan. Här har de haft sin restaurang i strax över två år. Trots en vardag kantad av minskat antal gäster finns det hopp och vilja att utvecklas. Något som grundar sig i passionen och tron på det italienska köket.

  Sedan tidigt 90-tal har Emin arbetat med mat, inspirerad från det italienska köket. För två år sedan slog Dell´Amore upp portarna på Västra Vallgatan. Varje dag serveras här rykande dagsfärsk pasta och härlig surdegspizza.

  - Just nu kämpar vi, precis som många andra för att överleva säger Dell Amores ägare Emin. Men jag vill ha blicken framåt och min målbild är att utveckla verksamheten efter Corona.

  Det viktigaste är att den är al dente

  Även om gästen självklart kan få välja form på pastan själv finns det en tanke bakom kombinationen med pasta och pastasås. Det handlar om hur formen på pastan fångar upp pastasåsen och att den håller sig al dente. På frågan om vilken som är Emins egen favoritpasta är svaret spagetti.

  - Oavsett form på pastan är det ett måste att den är al dente, säger han och ler.

  Utökad take away-meny och hemkörning

  Corona har satt många på prov och inte minst har man behövt tänka om och tänka nytt. Hos Dell´Amore har man bland annat utökat take away och det går nu att beställa hemkörning, något som restaurangen inte marknadsförde innan Corona.

  - Vi vill att gästen ska få den bästa upplevelsen, vilket man får om pastan serveras direkt från spisen. Men take away och hemkörning är en bra lösning för oss att få verksamheten att fortsätta och ger fler möjlighet att njuta av ett restaurangbesök, även om det sker hemma.

  Lokala råvaror och minskat matsvinn

  En annan förändring är att det tidigare fanns nya rätter på menyn varje dag. Nu är det en fast vecko-meny med sju olika rätter. Råvarorna är utvalda med hänsyn till hållbarhet då flödet av gäster är mer osäkert.

  - Att minska matsvinnet är en viktig hållberhetsaspekt både ut det ekologiska och ekonomiska perspektivet, förklarar Emin, som också berättar att alla grönsaker och kryddor köps lokalt i Varberg.

  Ät inne, ute eller beställ catering

  I den lilla restaurangen ser man spåren Corona genom anpassad möblering, informationsmaterial och handsprit som är placerad direkt innanför dörren. De har fortfarande öppet varje dag men med lite begränsade kvällstider på grund av rådande läge. Det finns platser att välja mellan både inne i restaurangen och på uteserveringen.

  - Nu i rådande tider kan vi även erbjuda catering. Allt från enklare rätter till tre rätters, säger Emin, som också låter hälsa att en meny för catering anpassas efter kundens önskmål.

  Alla matbilder är lånade från restaurangens facebook-sida.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: