Klapperstenen håller tidplanen

  Stenen och Klapperstenens förskolor är likadana och arbetena fortlöper enligt tidsplanen. Projektet Stenen startade några veckor tidigare än Klapperstenen men båda kommer att kunna räkna sig ha nått målet tätt hus innan semestern pausar arbetet.

  Takarbete inom kort

  Under vecka 27 planerar man att påbörja arbetet med taket vid Klapperstenen för att hinna bocka av milstolpen tätt hus innan semestern. Taket levereras i färdigbyggda element som monteras på plats. Takelementen är 12 meter långa, monteras horisontellt och bärs upp av ytter- och innerväggarna. Med taket på plats samt hålen för dörrar och fönster tätade räknas byggnaden som tätt hus.

  - Om inget konstigt händer i sista stund kommer vi att hinna bli klara med taket i tid säger Filip Sundvisson, projektledare VFAB. Det kommer att vara en del takarbete kvar efter semestrarna också, då man kompletterar takelementen med den utskjutande takfoten, men tätt hus det fixar vi.

  Nästa steg vid Klapperstenen

  När alla är tillbaka igen efter ledigheterna fortsätter de yttre arbetena, dörrar och fönster sätts på plats samt rännor och övriga plåtarbeten utförs.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: