Nytt vackert namn för Säbo - Midsommargården

  Det särskilda boendet i Träslöv som tidigare kallats för Säbo, en förkortning av särskilt boende, har nu fått sitt riktiga namn - Midsommargården. Nu är alla tillbaka efter semestrarna och det är åter full fart på bygget.

  - Vi ligger bra till både gällande tidsplan och ekonomi, säger Helen Treslow, projektledare på VFAB. Vi har också varit förskonade för smittspridning och förseningar som covid19 skulle kunna ha orsakat. Vi har bra flyt och det hoppas vi förstås håller i sig även under hösten, säger Helen.

  Det invändiga arbetet fortsätter

  Plan 1 består av gemensamhetsytor, tillagningskök samt personal- och administrationsutrymmen. Här har man hunnit längst med det invändiga arbetet. Just nu monteras skåpsinredning, innerdörrar och invändiga glaspartier.

  Ett rum med ljusa väggar och en grön fondvägg. Trägolv. Längs ena väggen finns stora fönster.

  Rummen för boende börjar bli klara. Här är det trivsam färgsättning och härligt ljusinsläpp från de stora fönstren.

  På plan 2, med lägenheter för boende är rummen färdigmålade med slutkulör och på golvet läggs mattor. Nu kaklas badrummen och därefter börjar man sätta den fasta inredningen på plats.

  Parkering och ny transformatorstation

  Nu har även markentreprenören dragit igång arbetet omkring huset. Först ska parkeringen vid entrén göras klar. De massor som tjänstgjort som underlag för byggarbetets många maskiner flyttas succesivt till framsidan och återanvänds när man gör parkeringen. Parkeringen kommer att asfalteras och området närmast huset kommer täckas med marksten.

  Varberg Energi har varit på plats och avetablerat den gamla transformatorstationen som från början låg på tomten samt startat upp den nya som byggts en bit bort.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: