Snart ny milstolpe för Stenens förskola

  Strax innan sommarsemestern nåddes milstolpen tätt hus vid Stenens förskola. Nu är alla på plats igen efter en tids välförtjänt semester och arbetet är åter i full gång. Inom kort nås nästa milstolpe.

  Utvändigt arbete och ny milstolpe

  Flera av förskolans delar har levererats färdigbyggda som större element och sedan monterats ihop på plats. De rödmålade fasadbrädorna som nu monteras sätts istället på plats, bräda för bräda. Detaljarbeten kring fönster, fönstersmygar och fönsterbrädor pågår också just nu.

  På taket ska en 260 kvadratmeter stor yta täckas med solceller och så snart fasaden är färdigmonterad är det dags för taksyn. Därefter plockas ställningen kring huset ner och med det klart har man passerat ytterligare en milstolpe.

  - Den milstolpen når vi troligtvis i mitten av september, säger Filip Sundvisson, projektledare VFAB. Vi ligger bra till och faktiskt något före tidplanen.

  På utegården är kallförråd och miljöhus påbörjade och bygglovet för vindskyddet i Vilda zonen är klart och byggnationen påbörjas i ett senare skede.

  Störst fokus på inomhusarbeten

  Invändigt sätter man innerväggar och skalet, dvs ytterväggarnas insidor, plastas och gipsas. Vissa av förskolans innerväggar gipsas och andra kommer att ha synligt KL-trä för att skapa en trivsam variation i rummen.

  Gipsskivor täcker en stor vägg. Från taket hänger tre röda bygglampor. På golvet finns högar med gipsskivor och två röda byggmaskiner.

  Ett innertak ska byggas och i utrymmet ovanför döljs bland annat ventilationskanaler, el och rör.

  I hela huset byggs ett golvregelsystem där sedan plastmatta ska läggas. Platsmattan är slitstark och lätt att hålla ren, den är okänslig för spill samt har en viss ljuddämpande effekt.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: