Ny restaurangdel på Arena Varberg - Arena Lounge

  Arena Varberg har flera typer av verksamhet under sitt tak och arbetar ständigt med att förstärka sitt mötes- och aktivitetskoncept. En rad ombyggnationer som ger Arena Varberg nya möjligheter till utveckling, har gjorts.

  Förra veckan öppnade den nya lunchrestaurangen i Eventrestaurangens regi på Arena Varberg. Här serveras det nu lunch dagligen. Martin Josander, VD för Arena Varberg är mycket nöjd med ombyggnaden som är gjord som ger dem nya möjligheter på arenan.

  Vid en pulpet står en värdinna som ska ta emot matgäster. Bakom henne sträcker sig den stora ljusa lokalen möblerad med grupper av bord och stolar. 

  Ombyggnationen har gett en öppen planlösning och plats för 170 matgäster.

  - Det känns bra att kunna erbjuda ett lunchställe även i den här delen av stan. Läget är väldigt bra, det finns goda parkeringsmöjligheter och vi har närheten till centrum, säger Martin.

  Lokalerna har byggts om för att ge Eventrestaurangen mer plats för servering. I ombyggnationen har väggar tagits ner och öppnat upp lokalen, nu är där plats för drygt 170 matgäster, en ökning med ca 70 platser. Även två nya passager har gjorts för bättre flöde mellan Nöjeshallen, restaurangen och baren. Men det finns ännu fler nyheter kring Eventrestaurangen.

  Långsträckt bardisk med integrerad belysning och barskiva i trä. Bakom baren två skåp för kylda drycker, och hyllor med flaskor.

  Den nya baren som nu ligger vägg i vägg med Nöjeshallen.

  - Den 23 oktober kommer vi att ha invigning av Eventrestaurangen och då startar även vår nya After work som kommer att vara öppen sista fredagen i varje månad, berättar Josander.

  Verksamheten hoppas på att förslaget om att man får lov att samlas uppemot 500 personer istället för 50, som den rådande begränsningen pga pandemin innebär, har gått igenom innan invigningsdagen.

  Cirkulärt tänk i renoveringen

  Eventrestaurangen följer ett framtaget gestaltningsprogram för Arena Varberg där färgsättningen är knyter samman konceptet. Eventrestaurangen går en mjuk nougatfärg med detaljer och möbler i svart och trä. Det känns modernt och skapar en rogivande och trivsam miljö.

  De gamla fönsterpartierna återanvänds.

  Under ombyggnationen har dörrar, inredning och fönsterpartier återanvänts. Vissa har flyttats till nya platser inom fastigheten och andra kommer från tidigare rivningar som VFAB hanterat. Detta bottnar i VFABs cirkulära hållbarhetsprojekt där utvalt material sparas och återanvänds i nya projekt.

  Fler ombyggnationer

  Bakom scenen i Nöjeshallen har en elektrisk trapphiss installerats och ramp har byggts till logerna för att tillgänglighetsanpassa utrymmet. Rummen får ett ansiktslyft och även här ges väggarna samma nougatfärgade ton.

  Personalens utrymmen har också setts över. Fler kontorsplatser och flytt av lunchrum, som blivit större så att hela personalstyrkan får plats och nu ligger i anslutning till kontoren.

  Pandemi på gott och ont

  I spåren av coronapandemin har flera aktiviteter ställts in men det har också skapat efterfrågan på digitala lösningar. Under coronapandemin har Arena Varberg genomfört många, både direktsända och inspelade möten. Ett smidigt sätt för många att delta även om inte alla kan samlas på samma plats.

  - Digitala möten på olika sätt kommer att vara fortsatt intressant även efter pandemin då det sparar tid och folk slipper resa, konstaterar Martin.

  Tidigare har alla inspelningar skett i Nöjeshallen och det kommer man fortsätta med när det är många som deltar, exempelvis vid paneldebatter och andra större sändningar. För att hantera mindre sändningar byggs ett rum på bottenplan om för att skapa en mindre tv-studio.

  - Nöjeshallen används till en rad olika aktiviteter så där behöver vi rigga för inspelning varje gång. Nu kommer vi ha en permanent studio och det kommer att spara oss en massa tid, avslutar Josander.

  Kostnader läggs på hyran

  När en hyresgäst har önskemål som exempelvis ombyggnationer tillmötesgår vi dem så långt det är möjligt. Tillsammans tar vi fram en kostnadskalkyl. De omkostnader som ombyggnationen medför läggs sedan som en ökad hyreskostnad för vår hyresgäst.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: