Köket renoveras på Åkulla Friluftsgård

  Intresset för friluftsliv har ökat och trenden håller i sig. Detta ställer nya krav på köket i friluftsgården. En renovering är nu nödvändig för att kunna möta det ökade trycket av fikasugna besökare.

  Åkulla Friluftsgård är ett populärt utflyktsmål och ligger vackert beläget i Åkulla bokskogar precis intill Yasjön. De senaste åren har hela området utvecklats och besökarna strömmar till. För att säkerställa fortsatt utveckling, samt ge verksamheten förutsättningar att servera mat och fika i samma takt som besökarantalet ökar, behöver köket renoveras.

  Kaklade väggar och nya köksmaskiner

  Flera av köksmaskinerna ska bytas ut och logistiken i köket ses över. Golvet byts ut till ett massagolv, och ytskikt på väggarna renoveras. I samband med denna renovering kommer stora delar av elen bytas ut.

  - Köket har varit med i många år och en renovering är nödvändig. I samband med detta passar vi på att göra anpassningar efter hyresgästens önskemål, berättar Magnus Aronsson, fastighetsingenjör och projektledare för köksrenoveringen.

  Begränsad servering i november och december

  Verksamheten, Åkulla Outdoor Resort, kommer under november månad ha öppet allt boende med självhushåll samt ställplatserna. Däremot är all servering och det nya sporthotellet stängt från och med den 2 november. Sporthotellet är bokningsbart igen från och med den 3 december och serveringen öppnar den 26 december.

  Värmestugan hålls stängd för allmänheten under perioden 2 november - 25 december då den kommer nyttjas för tillagning av mat till konferens- och boendegäster.

  Mer information om verksamheten

  Mer information om Åkulla Outdoor Resorts erbjudanden och öppettider finns på deras hemsida.

  Åkulla Outdoor Resort Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: