Om- och tillbyggnation av Stadshotellet

  Med preliminär byggstart under Q2 2021 planeras en om- och tillbyggnation i Varbergs Stadshotell och Asia Spa. Resultatet ska bli en större spayta, bar, orangeri och takterrass på en sammanlagt 680 kvm stor yta. I dagarna lades uppdraget ut för upphandling i verktyget Tendsign.

  Attraktion och destination är ledord i projektet som genomförs i samråd mellan VFAB som äger och förvaltar fastigheten och vår hyresgäst Varbergs Stadshotell & Asia Spa AB. Verksamheten har en stor påverkan på själva genomförandet av ombyggnaden, stor hänsyn måste tas till boende och spagäster.

  - Byggnaden har en hög kulturminnesklassning och om- och tillbyggnationen stärker både Stadshotellets och staden Varbergs varumärke säger fastighetsutvecklaren Cuneyt Alkan, VFAB. Det är också ett fantastiskt referensprojekt för entreprenörer med tanke på fastighetens historik och betydelse för staden. Vi hoppas på ett stort intresse och att få in många anbud på upphandlingen, säger Cuneyt.

  Det är en mindre del av hotellets totala yta om 13 000 kvm som berörs av byggnationsarbetena och hotellet kommer att vara i drift under byggtiden. På plan 8 planeras ny spayta och på plan 9 ett orangeri med bar och en takterrass. Orangeriet med bar och den nya takterrassen är till för både besökare och hotellgäster. De invändiga om- och tillbyggda delarnas storlek är ca 550 kvm och takterrassen ca 130 kvm. Nya hissar och förlängning av befintligt trapphus möjliggör nyttjande av dessa nya ytor.

  Projektet planeras vara färdigställt i april 2022.

  Är du entreprenör och intresserad av uppdraget? Projektet blir en totalentreprenad med partnering som samarbetsform.

  Logga in på Tendsign Länk till annan webbplats.
  Mer information om Stadshoteller och dess historia

  Publicerad den:

  Senast ändrad: