Våra minsta hyresgäster levererar

  I våras placerades två bikupor i Nöjesparkens södra del. Detta för att skapa mervärde för besökare och bidra till den biologiska mångfalden.

  Nöjesparken har sedan 2018 rustats upp i etapper. Att det höga täta planket bytts ut mot ett sirligt smidesstaket är en av de synligaste förändringarna. Det har även planterats nya träd och växter. I våras var det dags för nya hyresgäster att flytta in, två bikupor etablerades i parkens södra del. Ett projekt som genomförts tillsammans med Arena Varberg. I samma område som bikuporna sattes även växtväggar upp på planket in mot Varberg Energi Arena. Växtligheten planteras tillvåren 2021 och ska bidra till bina såväl som den visuella upplevelsen.

  - Detta är ett pilotprojekt som gett oss mersmak, vi vill bidra till den biologiska mångfalden och kommer garanterat etablera bikupor på fler fastigheter, säger Bärne Nylin, fastighetschef.

  Under hösten har honungen slungats för första gången och det blev ca 23 kilo. Honungen tappades upp på små burkar och kommer i år användas som gåva till personal och samarbetspartners.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: