Spadtaget som inte blev av - Bua förskola

  Den 4 november hade vi planerat att ta det första spadtaget för Bua förskola. Glada barn skulle tillsammans med politiker, rektor, projektledare och entreprenör kicka igång bygget av den nya förskolan med det traditionella spadtaget. Men så blev det inte. Coronapandemin och nya råd från Folkhälsomyndigheten gjorde att vi fick tänka om.

  Nog minns vi väl de gånger när vi som barn sett fram emot något som sedan inte blev av, vilken besvikelse. Vi vuxna är ju dessvärre lite rutinerade vid det här laget och vet att en pandemi kan göra att vi måste ställa om med kort varsel. För att mildra besvikelsen för förskolebarnen så skickade vi en digital hälsning.

  Film och fika

  Om man inte kan träffas i verkligheten så kan man ju göra det digitalt. En av projektledarna, Frida Gren, drog på sig bygghjälmen och levererade en riktigt fin och hoppfull hälsning till barnen. Fikan vi tänkt bjuda på skickade vi till förskolan och vår förhoppning är att barnen fick en mysig stund med film och fika.

  Film till barnen - Bua förskola Länk till annan webbplats.

  Något första spadtag blev det alltså inte för Bua förskola men bygget är ju påbörjat och fortsätter som planerat. Den nya förskolan ligger inte långt ifrån barnens nuvarande förskola och i filmen uppmanar Frida barnen att följa bygget när de har vägarna förbi platsen.

  Inflyttning i den nya förskolan är planerad till november 2021 och det innebär att vi har ett helt år på oss att träffas i andra typer av event.

  På bygget just nu

  Precis som Frida säger i filmen så händer det saker på byggplatsen varje dag. Byggbodarna har etablerats och man har precis avslutat arbetet med att påla marken, en process som tog något längre tid än beräknat.
  Under den här veckan påbörjas schaktningen av marken. Därefter gjuts bottenplattan i etapper, ett arbete som pågår fram till jul. Under vecka 50 planeras stomresning på de delar av plattan som gjutits i första etappen.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: