Shopping utanför entrén

  Ring på klockan och få hjälp utanför butiken. Den möjligheten finns nu i flera av butikerna längs Torggatan. Ännu en lösning för säker och lokal julhandel.

  Som fastighetsägare och med klappande hjärta för Varberg och centrumhandel vill vi bidra till att vi även i framtiden har en levande stadskärna. Det måste göras ansvarsfullt i tider som dessa och är inget vi kan göra själva, det är ett gemensamt arbete.

  Under året har vi gjort olika insatser för att stötta våra hyresgäster, men också för att stärka helheten av Varbergs centrum. Den senaste i raden är att vi erbjudit att montera en dörrklocka vid entrén till butikerna på Torggatan och flera av hyresgästerna har tackat ja.

  - Dörrklockan ger kunden möjlighet att ställa frågor och till och med shoppa utan att behöva gå in i butiken. Alla sätt för säkrare julhandel är bra, säger Anna-Kajsa Stengård, fastighetsutvecklare, VFAB.

  Kund står utanför klädbutik och ringer på. En bänk med filt och lykta dekorerar bredvid entrén.

  Tillsammans är starkast

  Vi har inspirerats av andra, kommit på idéer själva, kombinerat kreativa lösningar och framförallt, vågat testa. Vi hoppas kunna inspirera vidare med några exempel på saker vi gjort. Ibland har vi agerat själva men oftast tillsammans med någon annan aktör:

  • Presentkortskampanj ”dubbelt upp” tillsammans med krögarna.
  • Levande musik som rör sig i stadsrummet.
  • Miljöskapande rekvisita utanför butikerna.
  • Dörrklockor utanför butikerna.
  • Sponsrat annonser.
  • Projektanställt en digital marknadsförare som ska arbeta med föreningen Varberg Handels digitala kanaler under december.

  - Vi vill rikta ett stort tack till alla kollegor och övriga samarbetspartners som alla visat stor vilja att ansvarsfullt bidra i den utmanande tid vi befinner oss i. Martinssons Fastigheter, Galleria Trädgården, Näringslivs- och destinationskontoret, Varberg Handel och sist men inte minst - alla våra hyresgäster, hälsar Anna-Kajsa.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: