Signerat avtal för ombyggnation på Stadshotellet

  Nu är upphandlingen klar och avtal har skrivits med entreprenören MVB Astor Bygg AB. De kommer att utföra om- och tillbyggnationen på Stadshotellet med start våren 2021.

  Det är i byggnadens övre plan som den största förändringen kommer att ske. Här byggs en ny spayta, orangeri med bar och en takterrass på en sammanlagd yta om 680 kvm. Nya hissar och förlängning av befintligt trapphus möjliggör att de nya ytorna kan nyttjas.

  Hyresgästen Varbergs Stadshotell & Asia Spa AB har behov av nya och större ytor för sin verksamhet, om- och tillbyggnationen sker i samråd med dem. Hotellet kommer att vara öppet för gäster under byggtiden och stor hänsyn kommer att tas till boende och spagäster.

  Stort intresse bland entreprenörer

  Det anrika Stadshotellet byggdes 1902 och är en av Varbergs kulturpärlor, vackert beläget vid torget mitt emot Rådhuset. Att utföra arbetet med om- och tillbyggnation på denna fantastiska byggnad visade sig vara intressant bland entreprenörer och flera anbud trillade in. Vinnare i upphandlingen blev entreprenören MVB Astor Bygg AB som även utför ombyggnationen vid Räddningsstationen i Varberg och den nu färdigställda tillbyggnationen på Stadshus A.

  Fyra personer poserar framför Stadshotellets entré.

  Jim Arvidsson, projektchef VFAB, Helen Treslow, projektledare VFAB, Mattias Kågeby och Kristoffer Englén, MVB Astor Bygg AB.

  - Det känns väldigt bra att inleda ännu ett samarbete med MVB Astor Bygg AB, säger projektledaren Helen Treslow. Vi har goda erfarenheter från tidigare projekt och jag känner stort förtroende för att även det här projektet kommer att genomföras på ett bra sätt säger Helen.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: