E-auktion på byggentreprenad i Kyrkskolan

  Historiska kyrkskolan i Tvååker ska bli mötesplats över generationsgränserna. Vi på Varbergs Fastighets AB ska på uppdrag av Varbergs kommun genomföra projektet och handlar upp byggentreprenaden genom aktionsupphandling - e-auktion!

  Auktionsupphandling har funnits på den privata marknaden under en tid men är inte lika vanlig i den offentliga sektorn. Den första delen av förfarandet är likt det traditionella sättet för en upphandling. Det är steg två som ter sig annorlunda och som, ur ett leverantörsperspektiv, är till nytta. E-auktionen ger nämligen möjlighet att justera priset.

  - Det finns en ”andra chans” då upphandlingen fortsätter efter anbudstiden är passerad, på aktionsdagen. Då har lägsta anbudspris satt utgångspriset i e-auktionen och alla kvalificerade leverantörer har möjlighet att justera sitt pris – chans att vinna upphandlingen, förklarar Thomas Hansson, upphandlare, VFAB.

  Information och forum för frågor

  Vi hoppas många leverantörer deltar och vi vill inte att någon ska avstå på grund av för lite information. I förfrågningsunderlaget i upphandlingen som nås via TendSign finns mer information och instruktioner. Där finns också möjlighet att ställa frågor under hela anbudstiden. Den som inte redan har ett konto registrerar sig enkelt utan kostnad.

  - Det är första gången vi gör en upphandling på detta sätt, så det känns spännande, säger Hansson. Och är det ett nytt tillvägagångssätt för er är ni välkomna att ställa frågor direkt till mig.

  Anbudstiden går ut den 9 februari och e-auktionen genomförs den 23 februari klockan 10.00.

  Kort om projektet

  Historiska Kyrkskolan, som har fått namnet Mötesplatsen 2U, kommer i första hand att användas som ungdomsgård men kommer även nyttjas av kulturskolan, föreningar, Aktiv senior och Funka Varberg som arrangerar fritidsaktiviteter för personer med funktionsvariationer.

  Det blir en fullständig ombyggnation av lokalerna. Det är i dagsläget flera mindre rum som ska bli en mer öppen planlösning. Byggnaden är i två plan och båda ska byggas om. Bland annat blir det ett nytt större kök och ett musikrum. Entré ska tillgänglighetsanpassas och huset ska målas om.

  Exteriört foto på Kyrkskolan

  Publicerad den:

  Senast ändrad: