Vivi hjärtar Daniel

  Det är början av sommaren år 2006. Vivi har fått ännu ett roligt uppdrag genom jobbet. Om bara några dagar ska hon packa väskan och åka mot Washington DC, USA. För att arbeta som avdelningschef i en H&M-butik. Det är inte första gången hon får ett uppdrag att jobba utomlands. Den här gången ska hon vara iväg ett halvår. Hon är singel och har varit det ett tag. Planen just nu är verkligen inte att träffa någon.

  Men innan hon sätter igång att packa på riktigt hänger hon med kompisarna ut för en sista kväll på Societetsrestaurangen. Det blir många kvällar på ”Societen” sommartid. Just den här kvällen är Daniel där. Viveca har aldrig sett honom förut. De pratar och Vivi reflekterar över att han ser väldigt bra ut och verkar trevlig. De skiljs åt efter en liten stund - utan att byta nummer.

  Societetshuset sett framifrån. Ljus träfasad, grönt plåttak. Mycket snickarglädje.

  You've got mail

  Vivi sätter sig på flyget mot nya äventyr i USA ett par dagar senare. Hon tänker lite då och då på Daniel. Veckorna rullar på i full fart i det nya landet ”over there” och blir till månader. En dag får Vivi ett mejl. Det är Daniel från den där sista kvällen på ”Societen”. Han har fått hennes mejladress av en gemensam vän. Resterande del av vistelsen i USA mejlar och chattar de med varandra frekvent. Så snart Vivi sätter fötterna på svensk mark möts de båda och blir snart ett par.

  Hus, barn och bröllop!

  Paret landar sedan förlovning och husköp inom ett par år. Strax därefter ser deras första dotter dagens ljus. Två år senare kommer nästa. Bröllopet får vänta till nästan 10 år senare - 2016 säger Vivi och Daniel ja till varandra. Och det är med kärleksfullt minne, Vivi tänker tillbaka på den där kvällen i Varbergs vackra Societetshus. Vilken tur att hon hängde med ut på galej en sista kväll!

  Till vänster, bröllopspar med två flickor mellan sig. Hela familjen går hand i hand längs en grusväg. Till höger, svartvitt foto på ett ungt par.

  Bröllopsfoto: Fotograf Malin Arnesson. Foto till höger: Paret Strindö på Societetsrestaurangen något år efter första mötet.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: