Pingvinens åkattraktioner

  En fråga som vi många gånger fått, från både stora och små, är om det kommer att finnas några vattenrutschkanor i den nya bad- och simanläggningen. Svar ja, det kommer det att göra! På Pingvinen kommer det finnas vattenlek i massor!

  Fartfyllda vattenrutschkanor är något som många äventyrslystna varbergare önskat sig. På Pingvinen blir detta verklighet. Den som promenerar förbi byggarbetsplatsen kan redan nu få en hissnande känsla bara genom att titta up på de två stora rutschkanorna som slingrar sig utanför byggnaden. De två största rutscharna kommer starta högts upp i tornet och löpa utanför byggnaden för att avslutningsvis landa inne på Pingvinen igen.

  116 meter upplevelse

  Magic ride - upplevelsekanan är en ljus och härlig åkning för stora och små. Här glider du ner sittandes i en ring, ensam eller tillsammans med någon. I denna rutschkana finns det olika ljus- och ljudshower som spelas slumpvis när du åker. Rutschkanan är cirka 116 meter lång och har en genomsnittlig lutning på cirka 9%. Kanske blir detta din favorit!

  Stora rutschkanor slingrar sig på byggnadens utsida.

  Snabbast glid vinner

  Double racer - en tävlingskana där du kan utmana någon. Vattenrutschkanan har två parallella rör, så vill du kan du tävla mot en kompis. Ni startar på gemensam signal och får era tider när ni kommit ner. Rutschkanan är cirka 75 meter lång och har en genomsnittlig lutning på cirka 14%. Vem tror du att du får upp för en utmaning i Tävlingskanan?

  Närbild på stora rutschkanor tagen underifrån mot klarblå himmel.

  Vattenrutschkanor för de yngre

  För de yngre barnen finns stort utbud av vattenlek i aktivitetsbadet, bland annat: strömvirvel, klätterställning och olika typer av vattenrutschkanor. Ett spänningsmoment är hinken som fylls med vatten och tippas ut när man minst anar det.

  Vattentemperaturen i det här området är 31°C och vattendjupet är anpassat för olika åldrar, från 30-120 centimeter. Vi hoppas att många barnfamiljer kommer lämna Pingvinen trötta och nöjda efter flera timmars vattenlek.

  Illustration över det blivande aktivitetsbadet. Här finns rutschkanor och vattendjur att leka med.

  Illustration: NCC.

  I september är det badklart!

  Byggnationen går enligt tidplan. Under våren ska bassängerna fyllas med vatten och efter det påbörjar man att injustera alla sytem. Detta är viktiga moment som tar lite tid. I augusti ska verksamheten flytta in och i september hoppas vi att pandemin har släppt taget och vi kan bjuda in till en hejdundrande invigning!

  Publicerad den:

  Senast ändrad: