Så fortskrider arbetet vid Klapperstenens förskola

  På Klapperstenen har det varit störst fokus på det invändiga arbetet under vintern. De båda förskolorna Stenen och Klapperstenen är likadana och byggs parallellt med varandra. Det är olika entreprenörer som bygger och de har lagt upp sitt arbete på olika sätt.

  Vid Stenen är fasaden i stor sett klar och vid Klapperstenen har det arbetet nyligen startat. Man har isolerat och läkten som ger distans mellan isolering och klädseln är nu på plats. Inom kort sätts klädselbrädorna och huset får sin röda färg.

  Hus med byggställning runt. Gul isolering på väggarna,

  De sista förberedelserna innan fasadklädseln.

  Invändiga arbeten

  Med det invändiga arbetet har man hunnit desto längre, små och stora arbeten löser av varandra. Målningsarbetet är helt färdigt, en del väggar har vanlig färg och andra har pigmenterats så att man ser de vackra träplankornas mönster. Kombinationen ger variation och livfullhet åt rummen.

  I taket sitter bärverket som sedan ska hålla innertakets vita, ljudabsorberande plattor på plats. I en del av rummen kommer det också att sättas akustikpanel på väggar som även de dämpar ljud.

  Byggnation. Innertaket döljer sladdar. 

  Ovanför undertaket döljs alla installationer smidigt.

  På toaletter och skötrum är plattsättaren på god väg med sitt arbete, sedan ska golvets plastmattor läggas. I hela huset arbetar man vidare med kabeldragning och elinstallationer.

  På plan 2 är installationsgolvet snart färdigt, det är ett särskilt golvregelsystem som består av en luftspalt, tjock isolering och spånskivor som läggs omlott. Ovanpå det lägger man sedan en plastmatta. När förskolan är fylld med glada barn dämpar den här typen av golv dämpar ljudet av springande fötter från plan 2.

  På plan 1 blir golvet stumt, där läggs plastmattan rakt på betongplattan med ett lager avjämningsmassa emellan.

  Utvändiga arbeten fick pausas

  2021 har hittills bjudit på ett riktigt vinterväder i Varberg och dagstemperaturen har legat på flera minusgrader.

  Kylan har gjort att grävarbetet utomhus har fått pausas men den förlorade tiden kommer att tas igen senare, säger Filip Sundvisson, projektledare VFAB.

  En del arbeten har man trots kylan kunnat utföra och utegården börjar ta form. Allt material är levererat, en del av den fina lekutrustningen i trä har monterats och man har påbörjat platt-sättningen runt lekstationerna.

  Den första lekutrustningen är på plats gjutna på betonplintar. Markduk och plattor syns i bilden.

  Lekstationerna ramas in och kommer sedan att fyllas upp med sand, kork eller gräs.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: