Ny film från Klapperstenens förskola

  Som vi tidigare berättat har vi sedan projektstart gjort en serie filmer riktade till barnen som ska gå på Klapperstenens förskola i Breared. Pandemin har gjort att vi inte kan träffas som vi annars brukar. Filmerna har blivit väldigt uppskattade och vi har etablerat en fin digital kontakt med vår yngsta målgrupp. I veckan var vi åter på plats för inspelning på den snart färdigställda förskolan.

  Det är ungefär en månad kvar till Klapperstenens förskola ska stå klar och det har hänt en hel del på bygget sedan vi senast filmade. Arbetet med utegården pågår för fullt, det mesta av lekutrustningen är på plats, träd och buskar planteras, de sista plattorna läggs, vattenspridare vattnar det nyutrullade gräset och det fixas med sandlådor. Snart är gården redo att ta emot ett gäng leksugna barn.

  Invändigt sätter man innedörrar och undertaksplattor. De sista installationerna görs klara inför den kommande funktionskontrollen som ska ske om någon vecka. Den konstnärliga gestaltningen är också i full gång och vi får tjuvkika lite på den när vi är på plats för att filma del 3 i vår serie.

  - Det har varit så kul att göra filmer till barnen som fått följa byggnationen under hela projektets gång, säger Filip Sundvisson, projektledare på VFAB och huvudrollsinnehavare i filmerna. Det är ett annorlunda sätt att presentera ett byggprojekt utifrån vad jag tidigare har varit van vid.

  För en tid sedan blev vi kontaktade av förskolans rektor som berättade att hon kontaktats av vårdnadshavare gällande våra filmer. Barnen älskade våra filmer, tittade på dem om och om igen, berättade hon. De önskade fler filmer och längtade efter att få flytta in i sin nya förskola!

  - Det känns fantastiskt roligt att höra, säger Filip. Det var ju det här vi ville uppnå, att bygga förväntan och att barnen (och vårdnadshavarna) skulle känna glädje och se fram emot att flytta in i förskolan vi bygger.

  Se filmen Välkommen till Klapperstenens förskola det 3 Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: