Svartvit bild på en man. I bakgrunden en tegelvägg.

  Låt oss presentera vår nya medarbetare - Jimmy Emanuelsson

  Vi på VFAB är i en större rekryteringsfas, många tjänster ligger ute över sommaren. Men redan nu har Jimmy Emanuelsson påbörjat sin nya tjänst på projektavdelningen.

  Vem är du Jimmy?
  Jag är uppvuxen i Veddige, numera bor jag i Göingegården med min 6-åriga dotter Ingrid. Jag har idrottat hela mitt liv och försöker fortfarande vara så aktiv som möjligt. Golf, motion och träning ligger mig varmt om hjärtat.

  Hur hamnade du i den här branschen?
  Jag började som snickarlärling 2004 och jobbade som snickare i 11 år innan jag tog steget att söka utbildningen till byggtekniker på Campus Varberg. Via min LIA (lära i arbetslivet) fick jag jobb som projektledare på Derome och där har jag varit fram tills nu.

  Vad var det som lockade dig att söka till VFAB?
  Förutom att ta mig an nya utmaningar så är det absolut känslan av samhällsnyttan i projekten som drivs här. Men också att alla projekt är olika, både småskaligt och storskaligt.

  Hur var det att komma som ny i en annorlunda tid med pågående pandemi?
  Det är helt klart speciellt att komma till en arbetsplats som är helt tom, då de flesta arbetar hemifrån. Ändå tycker jag att det har gått förvånansvärt bra. Jag har fått en jättebra introduktion och kollegorna har stöttat och varit hjälpsamma. Nu ska jag bara vänja mig vid att sitta i ett kontorslandskap.

  Vad tycker du än så länge skiljer sig mest ifrån dina tidigare uppdrag?
  Slutkund och beställning är väldigt annorlunda. Jag har tidigare jobbat med privata konsumenter. Här ser jag att det kommer bli mer administrativt arbete, men å andra sidan känns det som att det är mindre telefontid för att lösa problem på detaljnivå.

  Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst?
  Det ska bli spännande att få hålla i egna projekt. Från förfrågningsunderlag, till upphandling och totalentreprenad. Att få applicera det jag lärt mig på riktiga projekt och sätta det i relation till mina egna erfarenheter. Jag ska bland annat hålla i ett mindre projekt gällande en gruppbostad. Sedan kommer jag att hålla i trådarna vid rivningen av Stenaterminalen och det känns både spännande och utmanande eftersom vi planerar att bevara delar av byggnaden.

  Har du någon dold talang?
  Oj, vilken svår fråga! Jag tycker nog att jag har hyfsat bra bollkänsla efter många års sportande. I min yrkesroll har jag en bra byggteknisk förståelse och är bra på att skapa goda relationer.

  Vilket är ditt bästa semestertips i sommar?
  Att ta en cykeltur i Varberg, kanske hela vägen till Kärradal för ett dopp! I mina hemtrakter Veddige finns ett häftigt vattenfall att besöka - Lunnafallet Albäck. Om jag kikar utanför kommungränsen så är ju Gotland väldigt härligt!

  Publicerad den:

  Senast ändrad: